Tumlarsafari

Gå på Tumlarsafari! I havet runt Kullaberg bor tumlaren, en tandval som ser ut som en delfin. Nu får du möjlighet att se dem på nära håll från en RIB-båt, och samtidigt uppleva en vidunderlig och fullständigt unik natur.

 

Pris: 450 kr/person

Varaktighet: Cirka 1,5 timmar (inklusive promenaden till båten)

Plats: Helsingborg

 

Mer om upplevelsen Tumlarsafari

Upplevelsen sker på Kullabergs naturreservat, en exotisk miljö i Sverige med trolska grottmynningar där tumlaren har en naturlig hemvist. De är små nyfikna djur som liknar delfiner och gärna kommer upp till ytan för att hälsa.

Upplevelsen börjar med en promenad ner mot stranden, där man hoppar in i en moderna RIB-båt för att få chansen att se tumlarna i vattnet. Det här är något som passar alla som önskar en unik upplevelse med djur och natur.

 

Detta ingår

  • Se tumlare i deras naturliga miljö
  • Erfarna guider visar dig både djur och natur
  • Inträde till ett naturum ingår, där du får lära dig ännu mer om djuren och området

 

Bra att veta

Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp. Upplevelsen är från 12 år.

Tillgänglighet: Dagliga turer 14 maj-18 juni, lågsäsong, endast lördagar. 20 juni-21 augusti, varje dag, 3 turer per dag. 27 augusti-24 september, lågsäsong, endast lördagar.

 

Mer om Tumlaren

Tumlaren är en tandval, precis som delfinen och späckhuggaren. Den är skygg, svår att upptäcka och dessutom en snabb simmare. Ofta får man bara se en glimt av ryggen och den trekantiga ryggfenan. Tumlaren lever ensam eller i små grupper och är ett däggdjur, den andas luft precis som vi människor. Varannan minut går den upp till ytan för att andas.

Tumlaren kan dyka till mer än 200 meters djup. Som vuxen väger den runt 60 kg. Den livnär sig på fisk som den sväljer hel och favoritmat är sill, skarpsill och torsk. Dräktighetstiden för tumlaren är 11 månader, och honan diar sin kalv i 9 månader. Precis som delfinen har tumlare en mängd olika klickande och pipande läten, och den använder sig av ultraljud för att hitta, även kallat ekolokalisering. Tyvärr dör många tumlare när dem fastnar i fisknät. I svenska vatten finns tumlaren främst på västkusten.

Boka här

Information

Adress: Se bokning

Pris: 450 kr

Vad vill du göra?

Datum