Vad händer i Jämtland

Här hittar du tips på saker att göra och platser att besöka i Jämtlands län.

Orter i Jämtlands län

Trevliga städer och platser att besöka.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Jämtland

Ett av Sveriges större landskap till ytan är Jämtland. Det finns åtta kommuner och bor ungefär 130 000 personer i hela landskapet. Jämtlands län är ett väldigt populärt område att besöka både för svenska och längre resande turister, mest på grund av den fantastiska naturen som finns där.

Vilda djur, skidåkning och nationalparker

I Jämtland kan du hitta några av Sveriges bästa skidanläggningar, vandringsleder och beskåda många häftiga djur som lever fritt i de djupa skogarna och och höga fjällen. Det är stor chans att du ser en flock med renar på landsvägen när du kör igenom Jämtland.

I Härjedalens kommun finns länets enda nationalpark, Sånfjället (eller Sonfjället) som är en populär turistattraktion för vandring eller topptur på skidor. I närheten av det fjället ligger en av Jämtlands största turistattraktion, Vemdalens skidanläggning som drivs av Skistar och innefattar fyra skidområden inom några mils avstånd.

Andra stora alpinanläggningar i Jämtland är Funäsfjällen, Åre och Lofsdalen. Förutom mycket bra skidåkning finns den populära vandringsleden Jämtlandstriangeln. Där vandrar du 47 km under tre dagar mellan tre fjällstationer. Du kan välja mellan att sova i tält eller inomhus under vandringen.

Anordnar du event eller aktiviteter i Jämtland?

Om du arrangerar event och aktiviteter så har du möjlighet att utan kostnad publicera allt spännande som händer hos ditt föret. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto.

Skapa konto