Vad händer i Västerås

Tips på evenemang och andra roliga saker att göra.

Vad vill du göra?

Datum

Vad kan man göra i Västerås

Västerås är en stad belägen vid Mälarens strand i Västmanland. Här finns många saker att göra, här är några förslag:

Västerås domkyrka – besök Västerås domkyrka, som är en av Sveriges äldsta och mest välbevarade kyrkor. Här kan du beundra den vackra arkitekturen och lära dig om kyrkans historia.

Anundshög – besök Anundshög, som är en av Nordens största gravhögar. Här kan du lära dig om forntiden och njuta av vacker natur.

Kokpunkten – besök Kokpunkten, ett spännande äventyrsbad med många olika rutschkanor och pooler. Här kan du ha kul med hela familjen.

Vallby friluftsmuseum – besök Vallby friluftsmuseum, där du kan uppleva livet på landet förr i tiden. Här finns många olika byggnader och aktiviteter, som visar hur livet var på landsbygden förr i tiden.

Mälarparken – ta en promenad i Mälarparken, som ligger precis vid Mälarens strand. Här kan du njuta av vacker natur och ta en paus från stadens puls.

Aros Congress Center – besök Aros Congress Center, som är en modern konferensanläggning belägen i centrala Västerås. Här hålls många olika evenemang och konserter.

Shopping och restauranger – ta en promenad längs Västerås huvudgata, Stora Gatan, och utforska stadens många butiker och restauranger.

Västerås är en stad med många olika aktiviteter och sevärdheter. Oavsett om du är intresserad av historia, kultur eller bara vill ha kul, finns det något för alla i Västerås.

Mer om Västerås

Staden hittar du i Västmanland på Mälarens norra strand och med sina drygt 110 000 invånare är Västerås Sveriges femte största stad. Från början hette orten Västra Aros men har under årens lopp utvecklats till just Västerås och med sina anor från 1200-talet är staden en av Sveriges äldsta. Västerås har bland annat gjort sig känt sportsligt med flera framgångsrika lag inom bandy, fotboll och hockey.

Staden ligger en kort bilresa ifrån två av Sveriges andra stora städer, Stockholm och Uppsala och erbjuder massvis med spännande aktiviteter i och runt sig. Här har du nära till vattennära aktiviteter med härliga utsikter och du har heller inte långt till gruväventyr, spa-upplevelser och annat spännande. Här hittar du något för alla åldrar och intressen.

Anordnar du event eller aktiviteter i Västerås?

Missa då inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du utan kostnad dela allt ni arrangerar. Skapa konto HÄR