Vad händer på Öland

Tips på evenemang och annat kul att göra på Sveriges kanske härligaste ö.

Orter på Öland

Vad vill du göra?

Datum

Vad kan man göra på Öland?

Öland är en vacker ö i Östersjön som erbjuder många aktiviteter och upplevelser för besökare. Här är några förslag på saker att göra på Öland:

Besöka Sollidens slott – Sollidens slott är sommarresidenset för den svenska kungafamiljen och har en vacker trädgård som är öppen för allmänheten under sommarmånaderna.

Upptäcka Ölands djurliv – Öland är hem till många unika djurarter som man kan upptäcka på olika platser på ön. Besök Ottenby fågelstation för att titta på fåglar eller upptäcka den öländska naturen och öns rika insektsliv.

Besöka Borgholms slott – Borgholms slott är en ruinkyrka på norra Öland som är öppen för allmänheten att utforska. Slottet är känt för sin unika arkitektur och sin rika historia.

Besöka Ölandsbron – Ölandsbron är en imponerande bro som sträcker sig från fastlandet till ön. Åk över bron och upplev den fantastiska utsikten över Östersjön och Öland.

Utforska Alvaret – Alvaret är en stenig slätt som täcker en stor del av södra Öland. Här kan man upptäcka vacker natur och en unik biologisk mångfald som inte finns någon annanstans i världen.

Besöka Eketorps borg – Eketorps borg är en rekonstruerad fornborg som ligger på sydöstra Öland. Här kan man upptäcka livet i en forntida borg och lära sig mer om Ölands historia.

Prova öländska specialiteter – Öland har en rik matkultur och erbjuder många specialiteter som man inte hittar någon annanstans. Prova lokala rätter såsom öländsk surströmming eller Ölandskroppkakor.

Öland erbjuder många aktiviteter och upplevelser för alla åldrar och intressen. Utforska den vackra naturen, besök historiska platser och upptäck öländska specialiteter under din resa till Öland.

Mer om Öland

Sommarparadiset Öland är Sveriges näst största ö och är en populär tillflyktsplats under sommarhalvåret med mycket sol, bad, golf, camping och annat kul och spännande. På Öland i sig bor annars drygt 20 000 personer och förutom sina härliga sommarupplevelser är ön även känt som kungafamiljens sommarparadis.

Under ditt besök kan du förvänta dig mycket natur och kultur. Här finns gamla borgar och kyrkor som flera hundra år gamla. På ön hittar du även massor av badplatser och andra aktiviteter som passar alla åldrar och intressen. Missa inte heller ett besök till öns största stad Borgholm.

Anordnar du event på Öland?

Då har du möjlighet att publicera allt spännande som händer hos er utan kostnad. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto på Vad händer i Sverige så kan du börja dela allt ni arrangerar. Skapa konto HÄR