Vad händer i Kalmar

Tips på evenemang och andra saker att göra.

Mat & dryck

Det finns tyvärr inga evenemang.

Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Kultur

Det finns tyvärr inga evenemang.

Upplevelsepresenter i Kalmar län

Hitta roliga upplevelser att ge bort till dina nära och kära. Både i orten och i närheten.

Aromamassage

Avslappnande massage med aromaoljor som mjukar upp musklerna. Finns i Västervik.

Hyr kajak

Ta er ut med kajak i den härliga småländska naturen. Finns i Emmaboda.

Hotellfrukost

Ta med vänner eller familj på en trevlig hotellfrukost fylld med godsaker. Finns i Västervik.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Kalmar

Orten hittar du längs Smålandskusten och är med sina cirka 40 000 invånare Smålands tredje största stad efter Jönköping och Växjö. Sommartid är det många som passerar genom staden när de ska bege sig på sommarsemester på Öland.

Staden är en av Sveriges äldsta och omnämns vid flera viktiga historiska händelser. Bland annat har Gustav Vasa kopplingar till staden, men det man kanske framförallt kopplar till staden är Kalmarunionen och upprorsmakaren Nils Dacke. Staden var i många år gränsfäste mot danskarna och till följd av detta har många hårda strider utkämpats i närheten.

Bland sevärdheterna i staden finns bland annat vackra Kalmar slott som har anor ända tillbaka till 1100-talet. Andra sevärdheter inkluderar exempelvis Ölandsbron, domkyrkan och gamla vattentornet.

Kända profiler som anknytning till staden inkluderar bland annat industriledarna Lars-Johan Jarnheimer och Ivar Kreuger.

Anordnar du event i Kalmar?

Missa då inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos ditt företag. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du utan kostnad alla event och aktiviteter ni anordnar. Skapa konto HÄR