Vad händer i Västernorrland

Tips på evenemang, aktiviteter och andra roliga saker att göra i Västernorrland.Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Vad vill du göra?

Datum

Vad kan man göra i Västernorrland?

Västernorrland är en region i norra Sverige som bjuder på en mängd olika upplevelser. Här är några förslag på saker att göra i Västernorrland:

Besöka Örnsköldsvik – Örnsköldsvik är en av de större städerna i Västernorrland och har mycket att erbjuda. Här kan du besöka Höga Kusten-bron, Örnsköldsviks museum, Paradisbadet, eller bara ta en promenad längs med den vackra kusten.

Utforska Höga Kusten – Höga Kusten är ett av Sveriges mest populära turistmål och bjuder på fantastisk natur. Här kan du åka på vandring, besöka naturreservaten Skuleskogen och Nordingrå, eller bara njuta av den vackra utsikten.

Besöka Kramfors – Kramfors är en mindre stad i Västernorrland som bjuder på en mängd olika aktiviteter. Här kan du besöka Kramfors museum, paddla kanot på Kramforsån, eller besöka den vackra Kramfors kyrka.

Åka skidor på Sidsjöbacken – Sidsjöbacken är en populär skidanläggning i Sundsvall och erbjuder både slalom och längdskidåkning.

Besöka Timrå – Timrå är en mindre stad i Västernorrland som bjuder på en mängd olika aktiviteter. Här kan du besöka Timrå museum, gå på en guidad tur i Gamla Timrå, eller besöka Tjustjärn, en av de mest populära badplatserna i området.

Utforska Ångermanälven – Ångermanälven är en av de största floderna i Sverige och bjuder på en mängd olika aktiviteter. Här kan du paddla kanot, fiska, eller bara njuta av den vackra utsikten.

Besöka Härnösand – Härnösand är en av de större städerna i Västernorrland och bjuder på många intressanta platser att besöka, såsom Härnösands museum, Norrlandsoperan, eller Härnösands kyrka.

Det finns mycket att göra och upptäcka i Västernorrland, oavsett vad du är intresserad av. Här finns allt från vacker natur till intressanta museer och attraktioner, så det är lätt att hitta något som passar just dig.

Mer om Västernorrland

Västernorrlands län är beläget i den östra delen va mellersta Norrland med Sundsvall som den största staden. Västernorrland gränsar mot Västerbotten, Jämtland och Gävleborgslän. Västernorrland är till ytan den sjätte största av Sveriges alla län medan den befolkningsmässigt endast är den femte minsta. Västernorrlands län omfattar Medelpad, större delen av Ångermanland och mindre delar av Hälsingland och Jämtland. Här hittar du berget Solbergsliden, som är det största berget (594 m.ö.h) beläget i Ångermanland. Det 450 km långa Ångermanälven rinner igenom länet och är det längsta av alla i området. De kommuner som ingår i Västernorrlands län är: Sundsvall, Örnsköldsvik, Härnösand, Sollefteå, Kramfors, Timrå och Ånge.

Se & göra

Det finns gott om aktiviteter, utflyktsmål och massor med annat i Västernorrland, både inne och utomhus och där det finns lite mer fart och fläkt men också lite lugnare aktiviteter. I Sundsvall kan du bland annat besöka ett eller flera utav de vackra utsiktsplatser som finns här. Bergåsen och Vättaberget är några exempel på en fantastisk utflykt året om.

Här hittar du dessutom många bra vandringsleder som låter dig som älskar naturen att komma till rätta. Varför inte vandra Indalsleden, Sankt Olavsleden eller Mittnordenleden. Vi kan försäkra dig om att du definitivt kommer att hitta din favoritled! Många stigar och leder passar dessutom utmärkt att även rida på och även cykla medan på vintern det kan vara kul att istället färdas i en snöskoter eller med skidor.

Gillar du kultur och befinner dig i Sundsvall så är ett besök på Kulturmagasinet är väl värt besök. Kulturmagasinet är fyra gamla hamnmagasin som rymmer ett stadsbibliotek, Sundsvalls museum, Fotomuseet, café, Medelpads arkiv, Unga magasinet, Scenservice, konsumentinformation och energi- och klimatrådgivning.

Beger vi oss istället till Härnösand kommer du att upptäcka en fantastisk plats med många fritids, natur och kulturupplevelser som bjuder på äventyr och fina friluftsresemål. Här finns något för alla, helt enkelt. Härnösand i Höga Kusten är dessutom framröstad som Sveriges tredje bästa sommarstad! Gillar du kultur så är Västernorrlands museum värt ett besök och vill du vandra så passar kanske Härnöleden dig.

Arrangerar du event i Västernorrland?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR