Vad händer i Gävle

Tips på evenemang, aktiviteter, boende och andra nöjen.

Vad vill du göra?

Datum

Mer info om Gävle

Gävle är en av Sveriges större städer med sina ca 70 000 invånare och är känd bland svenskarna i allmänhet av flera olika orsaker. Bland annat har Gävle en välkänd industri och hamn som sedan 1400-talet haft en viktig roll för sjötransporter och idag är Gävles hamn Sveriges tredje största. Rent historiskt omnämns Gävle för första gången under 1400-talet i historieböckerna under under århundradena har staden spelat en viktig roll inte bara för industrin utan även militärt och även sportsligt på senare år, i staden hittar vi nämligen en av landets mest välkända hockeyklubbar Brynäs.

Gävlebocken har blivit en symbol

På senare år omnämns Gävle varje år i samband med julbocken som det blivit tradition av att bränna ner. Förmodligen är Gävlebocken en stor anledning till att stadens namn känns igen över hela landet.

Inom evenemang och aktiviteter som finns det något att göra året om. Här hittar du spännande naturupplevelser, skidåkning och evenemang som regelbundet anordnas inom stadens gränser. Här finns även mycket kultur och historia som du kan uppleva via slott, museum eller bara genom att vandra runt i staden.

Anordnar du event eller aktiviteter i Gävle?

Om du arrangerar event och aktiviteter så har du möjlighet att utan kostnad publicera allt spännande som händer hos ditt företag. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto.

Skapa konto