Sommar i SverigeVad vill du göra?

Datum

Mer om sommar i Sverige

Sommaren i Sverige är höjdpunkten på året för många människor. Om vädret tillåter finns det mängder av saker att uppleva, utforska och njuta av. Hela vårt avlånga land erbjuder något spännande.

Sommaren i norra Sverige

För många är höjdpunkten att ge sig ut i fjällen och vandra i Sveriges magiska natur. Se bergtoppar i fjärran, bada i kalla bäckar, använd fantasin för att laga godast möjliga mat. Det finns mycket att njuta av när man befinner sig i den svenska naturen.

Sommartid så anordnas även flera populära festivaler i bland annat Piteå och Luleå.

Skärgården

Upptäck Sveriges fantastiska skärgårdar. Framförallt Stockholms och Göteborgs skärgårdar är populära resmål sommartid. Här kan du ta båten ut och uppleva magiska vyer, mysiga fiskebyar, bada och njuta av lugnet. På många ställen anordnas även fiskeutflykter för den som är lite mer äventyrlig.

Natur

Det är något magiskt med den svenska naturen. Lugnet, vyerna och det livsbejakande tankarna är något som frälser de flesta av oss. Under sommaren kan du njuta av naturen i Sveriges alla delar. Från att se och uppleva Sveriges djurliv, till magiska fjällen till att vandra längs de populära vandringsleder som finns över hela landet.

Sommaren i södra Sverige

Besök klassiska sommarplatser som Gotland och Öland eller varför inte små sommarstäder som Trosa, Båstad och Norrtälje. Ta utflykter i skärgårdarna i Stockholm, Göteborg eller Blekinge eller ta med familjen på djursafari’s som anordnas i olika delar av landet. Ta med bilen, husvagnen eller ta tåget mellan svenska sommarstäder och njut av allt som södra Sverige har att erbjuda.

Anordnar du sommarevent?

Missa inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du enkelt dela det ni anordnar utan kostnad. Skapa företagskonto HÄR