Vad händer i Malmö

Hitta aktiviteter, upplevelser, boende och annat roligt du kan göra i Malmö.

Evenemangskalender

Se vad som är aktuellt i staden just nu.

Idag
I veckan
I helgen
Välj datum
Visa
just nu hittar vi inga evenemang inom denna kategori.

Saker att göra i Malmö

Hitta aktiviteter och annat kul att upptäcka i och runt staden.

Lilla Torg

Historiskt torg i de äldre delarna av staden. Hittar du barer och restauranger och sommartid kan du njuta av solen på någon av uteserveringarna.

Läs mer

Öresundsbron

En av stadens mest spektakulära byggnadsverk. Via bron tar du dig snabbt och enkelt över till Danmark och dess huvudstad Köpenhamn.

Läs mer

Fotboll med Malmö FF

I staden hittar du ett av Sveriges bästa fotbollslag som tagit många tunga titlar och även varit med och fostrat en viss Zlatan Ibrahimovic.

Läs mer

Öresundsbron

Nordens högsta skyskrapa hittar du här. Ett landmärke och ett av stadens häftigaste sevärdheter.

Läs mer

Malmö konsthall

Ett av Europas största rum för samtida konst. Här kan du gå på konstutställningar året om.

Läs mer

Sightseeing

Upptäck staden vattenvägen. Se landmärken och sevärdheter samtidigt som du njuter av en rogivande båttur.

Läs mer

Sightseeing i Malmö

Upptäck stadens sevärdheter och historia under spännande sightseeingturer.

Cykelrundtur

Se sevärdheterna som en malmöbo på en tre timmars cykelrundtur i liten grupp och förundras över imponerande monument som Turning Torso skyskrapan och Malmöhus slott från 1400-talet.

Läs mer

Båtsightseeing

Se stadens sevärdheter på en guidad båttur som tar dig längs stadens kanaler och under dess broar. Lär dig mer om stadens historia, dess sevärdheter, monument och viktiga personligheter på denna unika sightseeingtur.

Läs mer

Mat & dryck i Malmö

Hitta tips på spännande aktiviteter som berikar ditt smaksinne.

Ölprovningar

Provsmaka olika ölsorter och utveckla ditt sinne för hur du upplever drycken på bästa sätt.

Läs mer

Vinprovningar

Prova vinsorter från hela världen som berikar ditt smaksinne.

Läs mer

Spritprovningar

Provsmaka spritsorter från olika delar av världen.

Läs mer

Mer om Malmö

Malmö är Sveriges tredje största stad med sina ca 280 000 invånare och är även en del av Nordens största befolkningsmässigt största region om man räknar med Köpenhamn. Malmö har anor ända tillbaka till 1100-talet och är bland annat känt för sin militära historia med flera regementen och sportsligt för stadens favoritlag Malmö FF som nått stora framgångar i Europa historiskt sätt. Malmö är även känt för att vara fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic hemstad.

I Malmö och Skåne finns massvis av spännande och trevliga aktiviteter att sysselsätta sig med. Bland sevärdheterna hittar du bland annat Nordens just nu högsta skyskrapa Turning Torso som blivit väldigt omtalad på grund av sin spektakulära design. Även Öresundsbron är ett välbekant landmärke och även ett smidigt sätt att ta dig över till Köpenhamn.

Missa inte möjligheten att ett av Sveriges bästa fotbollslag spela. Laget lockar varje match tiotusentals åskådare och är bland annat känt för att möta de bästa klubbarna i Europa. Laget är även känt för att ha fostrat Sveriges genom tiderna bästa fotbollsspelare Zlatan Ibrahimovic.

Stadens långa historia gör sig även påmind i Gamla Staden som är medeltidens stadskärna. Här hittar du barer, restauranger och annat trevligt att sysselsätta dig med.

Se vad som händer i andra svenska städer