Vad händer i Malmö

Hitta aktiviteter, upplevelser, boende och annat roligt du kan göra i Malmö.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Malmö

Malmö är Sveriges tredje största stad med sina ca 280 000 invånare och är även en del av Nordens största befolkningsmässigt största region om man räknar med Köpenhamn. Malmö ligger i Skåne län, som innan hette malmöhus län. Staden finner du i sydvästra länet med Östersund till väster. På andra sidan Öresund hamnar man på den danska ön Själland genom att ta Öresunds bron över till vårt granland. Malmö har anor ända tillbaka till 1100-talet och är bland annat känt för sin militära historia med flera regementen och sportsligt för stadens favoritlag Malmö FF som nått stora framgångar i Europa historiskt sätt. Malmö är även känt för att vara fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic hemstad.

Aktiviteter & sevärdheter i Malmö

I Malmö och Skåne finns massvis av spännande och trevliga aktiviteter att sysselsätta sig med. Bland sevärdheterna hittar du bland annat Nordens just nu högsta skyskrapa Turning Torso som blivit väldigt omtalad på grund av sin spektakulära design. Även Öresundsbron är ett välbekant landmärke och även ett smidigt sätt att ta dig över till Köpenhamn.

Missa inte möjligheten att ett av Sveriges bästa fotbollslag spela. Laget lockar varje match tiotusentals åskådare och är bland annat känt för att möta de bästa klubbarna i Europa. Laget är även känt för att ha fostrat Sveriges genom tiderna bästa fotbollsspelare Zlatan Ibrahimovic.

Stadens långa historia gör sig även påmind i Gamla Staden som är medeltidens stadskärna. Här hittar du barer, restauranger och annat trevligt att sysselsätta dig med. Malmö har mycket att erbjuda, allt från konsthallar, köpcentrum och lekland för dem små.

Anordnar du event i Malmö?

Om du driver eller jobbar på ett företag som anordnar event, aktiviteter eller om du har en anläggning du vill marknadsföra (restaurang eller hotell) så är du välkommen att skapa ett konto. Via kontot kan du utan kostnad lägg till att spännande som händer hos er. Skapa konto HÄR