Vad händer i Örebro

Tips på evenemang, aktiviteter och annat kul att göra i Örebro.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Örebro

Örebro hittar du i de centrala delarna av Sverige på Hjälmarens västra strand och går även under namnet ”skostaden” efter sina skoindustrier som präglat stadens historia. Örebro är Sveriges sjätte största stad med drygt 100 000 invånare och har spelat en viktig roll i Sveriges historia och slottet mitt i staden har många intressanta historier att berätta.

I Örebro kan du uppleva alltifrån trevliga stunder med nära och kära till spännande aktiviteter som höjer din puls. Upptäck shopping på en av Sveriges modernaste gallerior, kultur och historia hittar du mitt i stan och passa även på att äta god mat på någon av stadens restauranger. Här kommer du hitta något för alla åldrar och intressen.

Vad kan man göra i Örebro

Örebro är en livfull och vacker stad med många aktiviteter och sevärdheter. Här är några förslag på vad du kan göra i Örebro:

Historia och kultur: Örebro har en rik historia, och du kan besöka platser som Örebro slott, det vackra gamla stadskvarteret och museer som Örebro länsmuseum.

Shopping: Örebro har ett livligt centrum med många affärer och shoppinggator, inklusive den kända Kungsgatan. Du kan shoppa till förmånliga priser eller besöka en av stadens många marknader.

Mat: Örebro har en mängd restauranger och caféer, och du kan prova någon av stadens lokala specialiteter.

Sport och friluftsliv: Örebro har många parker och grönområden, inklusive Slottsparken, där du kan gå på en vandring eller spela sport. Du kan också besöka ett av stadens många sim- eller motionscenter.

Underhållning: Örebro har många teatrar, konserter och andra underhållningsmöjligheter, inklusive Örebro Konstmuseum och Örebro Teater.

Det är bara några förslag på vad du kan göra i Örebro. Oavsett vad du är intresserad av, borde du hitta något som passar dig i denna livliga och vackra stad.

Anordnar du event i Örebro?

Då har du möjlighet att utan kostnad gå med i Vad händer i Sveriges företagskonto. Via företagskontot kan du publicera alla era event och aktiviteter samtidigt som du får hjälp att hitta fler kunder. Skapa konto HÄR