Vad händer i Linköping

Hitta tips på aktiviteter, upplevelser, boende och annat roligt samt nyttigt att göra i Linköping.

Tips på upplevelsepresenter i Linköping

Hitta roliga upplevelser att dela eller ge bort till nära och kära.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Linköping

Linköping hittar du i landskapet Östergötland bara några få mil från grannstaden Norrköping och med sina drygt 100 000 invånare är staden Sveriges åttonde största tätort. Orten är kanske främst känt för sitt universitet men även för sina framgångsrika damer i fotbollen och herrar inom ishockeyn. Orten har anor ända tillbaka till 1100-talet och än idag finns många historiska byggnader bevarade, bland annat stadens domkyrka som förgyller stadsbilden med sitt 107 meter höga torn.

I och runt Linköping finns det massvis av spännande upplevelser och äventyr som du kan ta del av. I närheten ligger bland annat Mantorps racingbana där du kan åka snabba bilar. För den som gillar något lite lugnare kan du enkelt ta dig till Göta kanal för en trivsam kryssning och för dig som vill stanna i city så finns det massor av restauranger, shopping, historia och annat trevligt att upptäcka.

Vad kan man göra i Linköping?

Linköping är en livlig stad med en mängd saker att göra och se. Här är några förslag på aktiviteter du kan ta del av:

Linköpings Domkyrka: Linköpings Domkyrka är en av de mest imponerande byggnaderna i staden och erbjuder en unik möjlighet att upptäcka Sveriges religiösa historia.

Stora Torget: Stora Torget är hjärtat av Linköping och erbjuder ett brett utbud av butiker, restauranger och caféer samt möjligheter för shopping och underhållning.

Linköpings Universitet: Linköpings Universitet är ett av Sveriges ledande universitet och erbjuder en mängd kultur- och utbildningsarrangemang, inklusive musikaliska och teaterpjäser.

Linköpings Konstmuseum: Konstmuseet är hem för en stor samling av svensk och internationell konst och erbjuder en unik möjlighet att upptäcka världens konsthistoria.

Gamla Stadskärnan: Gamla Stadskärnan är en av de mest välbevarade delarna av Linköping och erbjuder en unik möjlighet att upptäcka den svenska historien och arkitekturen.

Så oavsett om du är intresserad av historia, kultur, utbildning eller bara vill ha lite roligt och avkoppling, så finns det något för alla att göra i Linköping.

Anordnar du event i Linköping?

Missa då inte möjligheten att publicera allt spännande som händer på ert företag. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan ni utan kostnad publicera era event och aktiviteter. Skapa konto HÄR