Naturaktiviteter i Sverige

Tips och inspiration på saker att göra i naturen.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om naturaktiviteter i Sverige

Upptäck en av världens vackraste naturer. Här finns fjäll, skog, hav, sjö, djurliv och andra äventyr som väntar. Slipp stressen och bege dig ut i naturen och skapa minnen för livet.

Naturen passar alla åldrar. Ta med familjen, vänner eller din käraste. Njut av härliga vyer, slappna av och känn lugnet som får din själ att må bra.

Några av de mest populära resmålen inkluderar Kebnekaise, Absisko, Sarek, Roslagsleden, Vasaloppsleden, Höga Kusten, Jämtlandstriangeln, Fulufjället med flera.

Vad finns det för naturupplevelser i Sverige?

Sverige är känt för sina vackra landskap som består av skogar, sjöar, ängar, fjäll, och öar. Det finns också många nationalparker och naturreservat där man kan utforska och uppleva naturen på ett hållbart sätt. Sverige har också ett rikt djurliv, med arter som älg, varg, björn, lodjur, och många fågelarter. Sverige är också känt för sin skärgård, som är en unik och vacker del av landet med många små öar och skär, och kristallklart vatten. Sverige är en väldigt långsträckt land, vilket gör att det finns stora skillnader i landskapet och naturen beroende på var man befinner sig. Norrland är känt för sina vilda och vackra fjällområden medan Skåne och sydvästra Sverige är kända för sin varierade natur med både skogar och åkrar.

Så det finns en mängd olika naturupplevelser att välja mellan i Sverige.

Anordnar du naturaktiviteter?

Missa inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du enkelt dela det ni anordnar utan kostnad. Skapa företagskonto HÄR