Vad händer i Jönköping

Hitta roliga saker att göra för alla åldrar och intressen.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Jönköping

Mitt i Småland på Vätterns södra spets hittar man Sveriges 9:e största stad med sina nästan 100 000 invånare. Jönköping har anor från 1200-talet då man tror att staden upprättades som en knytpunkt för handeln i söder, främst mot Danmark.

Jönköping har bevarat det arvet då staden och des områden runtomkring används som lagerplats för flera av Sveriges största butiker. Jönköping går även under namnet som “Smålands Jerusalem” på grund av den starka religösa närvaron.

Idag är Jönköping en populär stad att passera igenom när man reser till Göteborg eller för att njuta av den härliga vyn över Vättern. Den historieintresserade bör inte missa ett besök på Visingsö som har en stark koppling till medeltida svenska kungar. Från staden kommer även hockeylaget HV71 som är ett av de mest framgångsrika lagen inom svensk hockey.

Vad kan man göra i Jönköping?

Jönköping är en livlig stad i södra Sverige med en mängd saker att se och göra. Här är några av de mest populära aktiviteterna:

Naturupplevelser: Jönköping ligger vid sjön Vättern, och området omkring staden är omgivet av vacker natur, inklusive skogar, sjöar och berg. Det är ett utmärkt område för vandring, fiske och andra friluftssyslor.

Kultur och historia: Staden har en rik historia, och det finns många intressanta kulturhistoriska platser att besöka, inklusive gamla byar, slott och museer.

Shopping: Jönköping har en mängd butiker som säljer allt från unika souvenirer och hantverk till mode och elektronik.

Mat- och dryckesupplevelser: Jönköping har en livlig gastronomisk scen, med många restauranger och kaféer som serverar allt från traditionell svensk mat till internationella rätter.

Nöjen och underhållning: Staden har en aktiv nattklubbs- och underhållningsscen, med många konserter, teaterföreställningar och andra evenemang.

Så oavsett om du är ute efter en aktiv semester, en kulturupplevelse eller en avkopplande getaway, finns det många saker att göra i Jönköping.

Anordnar du event i Jönköping?

Missa då inte möjligheten att publicera att spännande som händer hos ditt företag via Vad händer i Sveriges företagskonto. Där kan du utan kostnad lägga till alla event och aktiviteter. Vad händer i Sverige kommer sen hjälpa dig hitta nya potentiella kunder. Skapa konto HÄR