Vad händer i Jönköping

Hitta roliga saker att göra för alla åldrar och intressen.



Romantik

Det finns tyvärr inga evenemang.

Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Jönköping

Mitt i Småland på Vätterns södra spets hittar man Sveriges 9:e största stad med sina nästan 100 000 invånare. Jönköping har anor från 1200-talet då man tror att staden upprättades som en knytpunkt för handeln i söder, främst mot Danmark.

Jönköping har bevarat det arvet då staden och des områden runtomkring används som lagerplats för flera av Sveriges största butiker. Jönköping går även under namnet som “Smålands Jerusalem” på grund av den starka religösa närvaron.

Idag är Jönköping en populär stad att passera igenom när man reser till Göteborg eller för att njuta av den härliga vyn över Vättern. Den historieintresserade bör inte missa ett besök på Visingsö som har en stark koppling till medeltida svenska kungar. Från staden kommer även hockeylaget HV71 som är ett av de mest framgångsrika lagen inom svensk hockey.

Anordnar du event i Jönköping?

Missa då inte möjligheten att publicera att spännande som händer hos ditt företag via Vad händer i Sveriges företagskonto. Där kan du utan kostnad lägga till alla event och aktiviteter. Vad händer i Sverige kommer sen hjälpa dig hitta nya potentiella kunder. Skapa konto HÄR