Vad händer i Helsingborg

Tips på roliga saker att göra i Helsingborg.Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Helsingborg

Helsingborg eller “Hälsingborg” som det stavades under en lång tid under 1900-talet är en av Sveriges 10 största städer med sina ca 100 000 invånare. Helsingsborgs tätort ingår i Öresundsregionen och är Skånes näst största tätort. Orten har spelat en viktig militärisk roll under historien med sitt strategiska läge i Öresund och Sveriges historiska krig mot danskarna.

Helsingborg ligger vid Öresunds smalaste del och det är endast 3 750 meter till danska Helsingör. Namnet Helsingborg kommer från ordet ”Hals” vilket refererar till Öresunds smalaste del och ordet ”Burg” vilket syftar på befästning och Helsingborgs naturliga höjd.

Helsingborgs historia

Slottet i staden var under medeltiden Nordens kanske mäktigaste fäste och är en idag en häftig och sevärd del av stadsidyllen. Värt att nämna om orten är att den även är en Nordens äldsta städer med anor ända tillbaka från vikingatiden. Staden var så viktig på grund av stadens placering vilket gjorde att Helsingborg var en stor del i maktstriderna. Under århundraden har staden varit en del av och platsen där många strider och konflikter har ägt rum.

Förutom en spännande historia bjuder staden på flera grönområden och stränder där du kan koppla av sommartid. Från Helsingborg kan du även smidigt bege dig ut på utflykt till Danmark, Ven eller något annat trevligt som Skåne har att erbjuda.

Helsingborg har många trevliga torg, bland annat Stortorget, som har många restauranger och butiker att erbjuda. Staden har många parker och grönområden som man kan strosa runt i eller avnjuta en mysig picknick med nära och kära.

Anordnar du event i Helsingborg?

Om du driver eller jobbar på ett företag som anordnar event, aktiviteter eller om du har en anläggning du vill marknadsföra (restaurang eller hotell) så är du välkommen att skapa ett konto. Via kontot kan du utan kostnad lägg till att spännande som händer hos er. Skapa konto HÄR