Vad händer på Gotland

Tips på saker att göra och upptäcka på ön.Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Gotland

Gotland har kanske Sveriges mest intressant historia med kring, plundring och intriger. Med sitt strategiska läge i Östersjön har flera makter genom historien visat intresse för ön både inom handel och krig. Man har hittat bevis på befolkning på ön hela vägen bak till Stenåldern och då tror man det var främst säljägare och fiskare som befolkade ön. Under vikingatiden var Gotland ett av Europas rikaste områden när gotländska handelsmän bedrev handel långt bort i Europa och tog med sig rikedomar tillbaka till ön. Visby som är Gotlands största stad började växa fram under 1100-talet och blev snabbt en viktig handelsplats. Någonstans i sekelskiftet 1200-1300-talet ansluter sig Gotland till Svea Rike eller det vi idag kallar Sverige och även om anslutningen inte var smärtfri är det ändå första tecknet på att Gotland blir en del av Sverige.

Idag är Gotland ett av Sveriges mest populära turistmål både bland svenskar och turister och tack vare att ön är Sveriges mest solsäkra plats är det kanske inte så konstigt. På ön kan du räkna med härliga vyer över Östersjön, mycket historia, trevliga uteserveringar och restauranger samt massor av äventyr som passar alla åldrar.

Anordnar du event eller aktiviteter i Visby?

Missa då inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du utan kostnad dela allt ni arrangerar. Skapa konto HÄR