Vad händer på Gotland

Tips på saker att göra och upptäcka på ön.

Aktuellt på Gotland

Se vad som är aktuellt på ön i dagarna.

Idag
I veckan
I helgen
Välj datum
Visa
just nu hittar vi inga evenemang inom denna kategori.

Saker att göra på Gotland

Tips på trevliga aktiviteter och annat kul att göra.

Gotlandsfärjan

Gotlandsfärjan går varje dag från Nynäshamn, Västervik och Oskarshamn och du tar dig till ön på bara några timmar. Hitta tidtabell och boka färjan här.

Läs mer

Visby

Upptäck den historiska staden Visby och olika saker att uppleva innanför ringmuren. Tips på restauranger, boende, caféer och annat att uppleva.

Läs mer

Evenemang

Håll dig uppdaterad med spännande och intressanta evenemang som händer på ön. Konserter, festivalner, utställningar och annat intressant hittar du här.

Läs mer

Badplatser

Hitta öns bästa badplatser. Hitta tips på badbryggor, sandstränder och andra trevliga ställen att bada på. Är det något det finns gott om så är det badplatser.

Läs mer

Aktiviteter

Hitta tips på aktiviteter och äventyr som passar alla åldrar och intressen. Läs mer om olika upplevelser här.

Läs mer

Paketresor

Kombinera din gotlandsresa med någon trevlig aktivitet. Här finns tips på golfpaket, campingpaket, vinterpaket och annat att uppleva.

Läs mer

Boende på Gotland

Tips på hotell, vandrarhem och andra boenden som passar olika tillfällen och budgetar.

Novi Resort

4-stjärnigt hotell med gångavstånd till havet. På hotellet finns 2 restauranger, utomhusool, trädgård, fitnesscenter och andra bekvämligheter.

Läs mer

Visby Lägenhetshotell

Trevligt lägenhetshotell med cirka 20 minuters promenad till de centrala delarna av Visby. Här hittar du alla bekvämligheter som behövs för ett trevligt boende.

Läs mer

Scandic Visby

Trevligt hotell nära färjeterminalen och cirka 20 minuters promenad till Visby centrum. Här finns pool, massagerum, restaurang, gym och andra bekvämligheter.

Läs mer

Upplevelsepresenter på Gotland

Ge bort en trevlig upplevelse till någon speciell. Alltid uppskattat.

Ost- och vinprovning

Låt en erfaren vinexpert hitta vilka viner och ostar som du kan kombinera för bästa möjliga smakupplevelse.

Läs mer

Middag för två

Ta med någon nära och kär på en trevlig middagsupplevelse. Njut av en god måltid och kanske ett glas vin tillsammans.

Läs mer

Massage

Överraska en vän med en massagebehandling. Låt en erfaren massageterapeut ta hand om kropp och själ.

Läs mer

Vad händer i Visby

Hitta spännande saker att göra i medeltidsstaden Visby.

Mer om Gotland

Gotland har kanske Sveriges mest intressant historia med kring, plundring och intriger. Med sitt strategiska läge i Östersjön har flera makter genom historien visat intresse för ön både inom handel och krig. Man har hittat bevis på befolkning på ön hela vägen bak till Stenåldern och då tror man det var främst säljägare och fiskare som befolkade ön. Under vikingatiden var Gotland ett av Europas rikaste områden när gotländska handelsmän bedrev handel långt bort i Europa och tog med sig rikedomar tillbaka till ön. Visby som är Gotlands största stad började växa fram under 1100-talet och blev snabbt en viktig handelsplats. Någonstans i sekelskiftet 1200-1300-talet ansluter sig Gotland till Svea Rike eller det vi idag kallar Sverige och även om anslutningen inte var smärtfri är det ändå första tecknet på att Gotland blir en del av Sverige.

Idag är Gotland ett av Sveriges mest populära turistmål både bland svenskar och turister och tack vare att ön är Sveriges mest solsäkra plats är det kanske inte så konstigt. På ön kan du räkna med härliga vyer över Östersjön, mycket historia, trevliga uteserveringar och restauranger samt massor av äventyr som passar alla åldrar.

Fler städer och områden