Vad händer i Uppsala

Evenemang, aktiviteter och annat spännande att upptäcka.

Evenemangskalender

Se vad som är aktuellt i staden just nu.

Idag
I veckan
I helgen
Välj datum
Visa
just nu hittar vi inga evenemang inom denna kategori.

Saker att göra i Uppsala

Tips på aktiviteter och andra saker att upptäcka i staden.

Sevärdheter

Hitta det bästa inom konst, natur och historia som du kan uppleva. Med sin långa historia är det mycket att upptäcka i stan.

Läs mer

Evenemang

Håll dig uppdaterad på roliga och intressanta evenemang som händer i staden. Konserter, festivaler, utställningar, loppisar och annat trevligt.

Läs mer

Shopping

Hitta tips på gallerior, köpcentrum specialbutiker och annat som förgyller din shoppingdag. Här hittar du något för alla smaker.

Läs mer

Upplandsleden

Njut av underbar natur, sjöar, vyer och annat trivsamt längs Upplandsleden. Stanna till för övernattning och mat längs den 50 mil långa leden från Mälarens vikar till Dalälvens skärgård.

Läs mer

Mat & dryck

Hitta tips på stans bästa restauranger, mysiga caféer eller är du kanske mer sugen på en pubrunda? Här hittar du något för alla tillfällen och smaker.

Läs mer

Aktiviteter

Tips och inspiration på roliga aktiviteter att föra med vänner, familj och andra nära och kära. Här hittar du något för alla åldrar och intressen.

Läs mer

Mat & dryck i Uppsala

Testa mat och dryck i olika former. Upplev smaker från hela världen och utveckla ditt smaksinne.

Ölprovningar

Testa olika ölsorter och lär dig njuta av drycken på bästa sätt. En höjdare för ölälskaren.

Läs mer

Vinprovningar

Testa viner från hela världen och lär dig kombinera drycken med andra godsaker.

Läs mer

Spritprovningar

Bekanta dig med olika spritsorter och provsmaka några av världens mest uppskattade spritdrycker.

Läs mer

Tips på boende i Uppsala

Hitta hotell, vandrarhem och andra boendeformer för olika budgetar och preferenser.

Hotell Fyrislund

Fräsch hotell för den prismedvetna. Här finns restaurang, fitnesscenter och andra bekvämligheter. Beläget en bit utanför de centrala delarna av Uppsala.

Läs mer

Elite Hotel Academia

Modernt hotell med gångavstånd till många sevärdheter. Här finns restaurang, gym och annat du behöver för en trevlig vistelse.

Läs mer

Selmas Hytt & Salong

Vandrarhem vid flodpromenaden där du har gångavstånd till många sevärdheter. På båten finns bar och bekvämligheter.

Läs mer

Upplevelsepresenter i Uppsala

Avkoppling på hotell

Ta med någon nära och kär på en härlig hotellupplevelse. Vakna upp till hotellfrukost och bege er sedan ut och utforska staden.

Läs mer

Chokladprovning

Provsmaka goda chokladsorter och lär dig mer om chokladens hälsobringande effekter. En härlig upplevelse med någon speciell.

Läs mer

Äventyrsbana

Ta med familj, vänner eller kollegor på en spännande äventyrsbana. Utmana dina rädslor och ta språnget som leder dig till ett äventyr fylld med skratt och utmaningar.

Läs mer

Mer om Uppsala

Universitetsstaden Uppsala ligger några mil norr om Stockholm i landskapet Uppland. Orten är en av Sveriges äldsta städer med anor från 1100-talet då staden var kyrkligt centrum i Sverige. Uppsala har även Skandinaviens äldsta säte för högre utbildning med sitt universitet som grundades redan år 1477. Med sina 140 000 invånare är det även Sveriges fjärde största stad och är även känd som Sveriges bandystad, då finalen varje år spelas på idrottsplatsen Studenternas. Stockholm har dock gjort anspråk på finalen några gånger.

I Uppsala kan du hitta på det mesta från trevliga restauranger till spännande upplevelser som får pulsen att öka. Mycket av historien finns bevarad än idag i form av slott, kyrkor, skolor och annat intressant. Den som vill kan även bege sig på utflykt ut i Roslagen. Med bil når du enkelt härliga skärgårdsorter, underbara vyer över vatten och annat minnesvärt.

Fler städer