Presentkort på skärgårdstur med lunch

Upplev en skärgårdstur med lunch- Lilla Skärgårdsturen är precis lagom för att tillgodogöra sig det bästa av Stockholms och Göteborgs vackra skärgårdar. Ombord berättar en guide om det typiska med vår svenska skärgård på ett levande sätt.

Skärgårdskryssning med lunch

Höjdpunkter som ingår:

– Upplev våra världsunika skärgårdar

– Avnjut en smaklig lunch på sjön

– Guidad tur med spännande berättelser

Pris: 495 kr vuxen, 250 kr barn 6-15 år

Varaktighet: Cirka 2 timmar och 30 minuter

Arrangeras i: Stockholm och Göteborg

Säljs av Upplevelse.com

Händer under skärgårdsturen

Turen i Stockholm går med S/S Stockholm eller M/S Östanå I, båda är klassiska skärgårdsfartyg som är byggda 1931 respektive 1906.

I Göteborg är det M/S S:t Erik som tar en ut på vattnet. Lunchen ingår och du avnjuter den medan vacker natur passerar långsamt utanför fönstret.

Bra att veta

Upplevelsen är för en person och du utför den tillsammans med andra i grupp.

Upplevelsen passar alla åldrar.

Tillgänglighet: Stockholm: Mars – December och Göteborg: Juli – Augusti

Kurisa om Stockholms och Göteborgs skärgård

Stockholms skärgård är Sveriges största skärgård. Så mycket som 30 000 öar och kobbar som sträcker sig över yta på mer än 1680 kvadratkilometer. Från de stadsnära Fjäderholmarna i väst, till Svenska högarnas skär i öst. Här finns det massor att upptäcka med äventyr som passar alla.

Här hittar du vacker och orörd natur, mysiga och tillgängliga campingplatser, idylliska byar och småorter, vandringsleder för både erfarna friluftsälskare men också glada amatörer, läcker mat och fantastiska kulturupplevelser. Ja och så vatten, förstås. Massor av vatten!

Göteborgs skärgård avskiljs med den södra och norra skärgården. Göteborgs kommun ingår i södra skärgården medan norra delen är förknippad med landskapet Bohuslän. Norra skärgården kan också kallas Öckerö-öarna. Några av de största och mest omtalade öarna i skärgården innefattar Vinga, Brännö, Hönö och Öckerö.

För att ta sig till Göteborgs skärgårds södra öar tar du båt från Saltholmen eller från Stenpiren i city. Dessa öar är dessutom bilfria. Till de norra öarna tar du vägfärjan från Lilla Varholmen på Hisingen. Båda delarna av skärgården är vackra och väl värda ett besök. Besök Västtrafiks reseplanerare för att planera din resa till öarna.

Boka här

Information

Adress: Stockholm / Göteborg

Pris: 495 kr

Vad vill du göra?

Datum