Vad händer i Västra Götaland

Upptäck nya saker att göra i Västra Götaland. Tips på event och aktiviteter för hela familjen.Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Vad vill du göra?

Datum

Vad kan man göra i Västra Götaland?

Västra Götaland är ett av Sveriges största län och har en mängd olika sevärdheter och aktiviteter att erbjuda. Här är några förslag på saker att göra i Västra Götaland:

Besöka Göteborg – Göteborg är Västra Götalands största stad och har en mängd sevärdheter att erbjuda, såsom Liseberg, Göteborgs Konstmuseum, Universeum och Göteborgsoperan. Staden har också många restauranger, butiker och caféer.

Besöka Marstrand – Marstrand är en idyllisk ö utanför Göteborg som är känt för sin pittoreska hamn och gamla fästning. Här kan du njuta av naturen, besöka de många butikerna och restaurangerna eller ta en båttur i skärgården.

Vandra i nationalparken Tiveden – Tiveden är en vacker nationalpark som ligger mellan Vänern och Vättern och är känt för sin dramatiska natur och sina vackra vandringsleder.

Besöka Skara Sommarland – Skara Sommarland är en populär nöjespark som har ett brett utbud av attraktioner, såsom vattenrutschbanor, karuseller och spel.

Besöka Nordens Ark – Nordens Ark är ett djurreservat som ligger på en höjd ovanför havet och är känt för sin omfattande samling av hotade djurarter från hela världen.

Besöka Läckö slott – Läckö slott är en magnifik byggnad som ligger vid Vänern och är känt för sin vackra arkitektur och sina stora parkområden. Här kan du besöka slottet och lära dig om dess historia och kultur.

Besöka Skövde – Skövde är en liten stad som ligger mellan Göteborg och Stockholm och är känt för sina historiska sevärdheter och kultur. Här kan du besöka Skövde konstmuseum, Västra Götalandsregionens museum och Skövde kyrka.

Det finns mycket att göra och upptäcka i Västra Götaland, oavsett vad du är intresserad av. Här finns allt från stora städer till vacker natur och historiska sevärdheter, så det är lätt att hitta något som passar just dig.

Anordnar du event i Västmanland?

Missa då inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du utan kostnad dela allt ni arrangerar. Skapa konto HÄR