Upplevelsepresenter till mamma

En upplevelse är alltid en uppskattad present. Här hittar du tips på aktiviteter som mamma kommer uppskatta.

Vad vill du göra?

Datum

Presenter till mamma

Är det dags att köpa något i present till mamma? Då är du på rätt ställe! Här kan du hitta olika aktiviteter och upplevelser, både lugna och fartfyllda. Att ge bort en hotellupplevelse brukar vara väldigt uppskattat och är något vi vill tipsa lite extra om. 

Mors dag

I sverige firar vi mors dag den sista söndagen i maj. Det är inte en flaggdag men det är vanligt att det flaggas ändå.
Dagen kommer från Philadelphia år 1905 när Anna Jarvis mamma (Ann Jarvis) dog den 9 maj. Mamman hade vårdat soldater under amerikanska inbördeskriget och börjat rikta uppmärksamhet mot hälsofrågor över lag.
Dottern valde vid mammans död att inleda en kampanj som skulle leda till instiftandet av en dag som fanns till för att hedra alla mödrar. 

Tre år senare hölls en gudstjänst i West Virginia som inriktades på fjärde budet och moderskärlek. Alla som var där fick vita nejlikor som var Anns favoritblomma. John Wanamaker som ägde varuhus i Philadelphia fixade ett eget firande i ett av husen, och var också sponsor till arrangemanget i kyrkan.

Några år gick och år 1914 hade dagen spridit sig och blev en officiell helgdag. Det finns spår av andra liknande dagar i t.ex Storbritannien då bortaboende barn skulle få möjlighet att besöka deras föräldrahem. Även i det forntida Grekland och i Asien har man sett spår av dagar för att hedra mödrar.

Tips på en mysig dag för mamma

Börja med att ett par veckor innan dagen boka upp din mamma på det specifika datumet. På dagen du ska fira henne blir hon upphämtad och körd till en brunch du förbokat innan. Där äter ni gott och förslagsvis har du tagit med dig syskon eller annan släkt som en liten överraskning. Efter brunchen går ni vidare till ett museum för att lära er nya saker tillsammans, det brukar vara uppskattat. Efter nya kunskaper tagits in är det dags för att avsluta med en fika.

Publicera ditt event gratis på hemsidan genom att skapa ett företagsevent. Klicka här.