Upplevelsepresenter till pappa

En upplevelse är alltid en uppskattad present. Här hittar du tips på roliga aktiviteter som pappa som kommer uppskatta.

 Vad vill du göra?

Datum

Presenter till pappa

Funderar du på vad du ska köpa till pappa i present? Då har du kommit rätt!
Vare sig din pappa gillar adrenalin, lugna aktiviteter eller smakupplevelser kan du hitta något passande här. 

Fars dag

Den andra söndagen i november firar vi Fars dag i Sverige. Dagen kommer från USA och Sonora Smart Dodd som ville hedra sin pappa William Smart som ensamt på sin farm i Washington hade fostrat henne och hennes fem syskon. Anledningen var för att mamman dött när hon födde familjens sjätte barn. Calvin Coolidge (president 1923 – 1929) stöttade idén och år 1966 instiftades dagen i hela USA.

Till skillnad från Mors dag fick Fars dag inte lika stor spridning, och på grund av det bildades en en kommitté 1949 som hade som uppgift att sprida kunskap om dagen. Från början firade man i juni men man ändrade sedan till november för att den inte skulle vara så nära Mors dag. Det dröjde fram till 1970 innan dagen blev populär.

Populära presenter till pappa

Oftast vet man ju vad som går hem i present till sin pappa och inte, men om du vill göra något nytt eller annorlunda har vi ett förslag. Börja med att i förväg boka upp pappa den andra söndagen i maj. Dyk upp den dagen med dina potentiella syskon och ta med pappa på en brunch. Säg inte var ni ska utan låt det vara en överraskning. Efter brunchen när ni är mätta och belåtna tar ni med honom på en upplevelse. Antingen är ni publik när pappa genomför aktiviteten eller så har ni bokat för fler personer. När ni är klara samlas ni på ett café för lite vila och återhämtning och kan tillsammans glädjas av era nya minnen tillsammans. Åk hemåt och lämna av pappa och var så säkra på att han både är förvånad och nöjd med hans alldeles egna dag. 

Anordnar du en aktivitet som du gärna vill publicera gratis på hemsidan? Skapa ett företagskonto HÄR.