Höst i Sverige

Hitta roliga saker att göra i höst. Här får du tips för hela familjen och över hela Sverige.Vad vill du göra?

Datum

Mer om hösten i Sverige

Höst är den tredje säsongen av året, efter sommaren och före vintern. Den börjar vanligtvis i september och varar till november i Sverige. Under hösten blir vädret kallare och det blir mörkare tidigare på kvällen. Dagarna blir kortare och nätterna längre. Det är vanligt med regn och molnigt väder under hösten. Träden och växterna förlorar sina blad och färgen på naturen ändras till gula, orange och röda toner. Höst är också en tid för skörd och för att samla in och förbereda för vinter.

Vad är det bästa med hösten?

Det finns många saker som är bra med hösten, här är några av de vanligaste:

  • Höstens färger: När träden och växterna förlorar sina blad ändras naturen till gula, orange och röda toner, det är en vacker tid på året.
  • Skördetid: Hösten är en tid för skörd av olika grödor som äpplen, päron, pumpor och potatis. Det är också en bra tid för att plocka svamp och bär.
  • Förberedelse för vinter: Hösten är en bra tid för att förbereda sig för vintern, att samla in och lagra förnödenheter och att förbereda sig för kalla vintermånader.
  • Höstaktiviteter: Det finns många roliga aktiviteter att göra under hösten, som att promenera i höstlandskapet, att besöka höstmarknader och att planera för högtider som Halloween och Thanksgiving.
  • Kläder: Höst är en bra tid för att bära varma och sköna kläder, som stickade tröjor och långkalsonger.
  • Mat: Höst är också en bra tid för att laga mat med höstens ingredienser, som svamp, pumpor, äpplen och päron.