Bakkurs, Baka surdegsbröd / 2 dagarskurs på Sälstationen

Under 2 dagar bakkurs kommer du att lära dig att baka surdegsbröd.

  • Du kommer att göra alla steg själv, blanda och vika en deg, forma limpor och frallor. Vi använder samma typ av redskap som du har hemma, tanken är att du ska kunna göra precis detsamma när du kommer till ditt eget kök.
    Vi bakar olika bröd med ekologiska mjöl som Vetemjöl, Dinkelmjöl, Rågmjöl.
    Mellan de olika moment pratar vi om fördelen med surdeg och långa jästider, om bakprocessen, om de olika mjöl,

baka surdegsbröd

  • Mjöl, vatten, salt, och kunskap är ingredienserna för att baka ett saftigt och hälsosamt bröd med knaprig skorpa.
  • bakkurs

    bakkurs

  • Efter en skön natt i en av våra stugor är det dags att snitta brödet och baka av det i ugnen.
    Frukost väntar med nybakat bröd så klart.

Isabelle som håller kursen har med egen erfarenhet och utbildning samlat en del kunskaper och en passion som hon älskar att dela: kurs oss Eldrimner, själv lärandet, men främst utbildning i familjen, … Sonen, Maxime Kindlund driver Grövelsjön Fjällbageri i norra Dalarna. Det finns inget bättre än att jobba hos honom för att bollplanka och vidare utveckla kunskaper och känsla för brödet. Han vann SM guld för en fantastisk solros- och linfröbröd.
Sonen är en stor inspirations källa, säger Isabelle: «Jag tycker om att baka bröd, se hur degen förvandlas över tiden till stunden är klar att baka av det. Jag delar gärna det med er! »

Mer info: https://www.salstationen.com/bakkurs-baka-surdegsbrod/

Upplägg

  • Dag 1
    14:00 Välkomst kaffe/te med ett smakprov på bröd vi ska baka under kursen.
    14:15- 18:30 Vi blandar och vikar flera deg, formar limpor och frallor. Vi matar en vetesurdeg och låter den mogna över natten.
    19:00 Gemensam middag, en linssoppa som vi äter med grädde och bröd samt en efterrätt som vi laggar tillsammans.
    Bastu, egen tid, introduktion om Sälstationens historia.
  • Dag 2
    Vi lär oss att snitta brödet och bakar av i flera omgångar i ugnen i köket.
    Frukost med nybakat bröd så klart samt diskussion.
    11-12:00 utcheckning. Man tar med sitt eget bröd samt en bit surdeg.

Säg till om du åker kollektivt, vi anpassar oss till tidtabell.

Boka en bakkurs på Sälstationen på: https://www.salstationen.com/boka-kurser/

Boka här
Taggar:AugustiBakkursEkologisktJuliJuniKurserMajMatkursMatlagningskursMatupplevelseNaturOktoberSeptemberSommarStockholms skärgårdUpplevelseVårVegetarisk mat

Information

Adress: Oxnövägen 81, 137 96 Haninge

Boka: https://www.salstationen.com/boka-kurser/

Pris: 2480 kr

Datum:
3 maj 2024 - 14:008 maj 2024 - 14:0017 maj 2024 - 14:0014 juni 2024 - 14:0028 juni 2024 - 14:00
2 juli 2024 - 14:005 juli 2024 - 14:009 juli 2024 - 14:0028 augusti 2024 - 14:005 september 2024 - 14:0010 september 2024 - 14:0020 september 2024 - 14:0011 oktober 2024 - 14:0025 oktober 2024 - 14:00

Vad vill du göra?

Datum