Vad händer i Höga Kusten

Upptäck en av Sveriges vackraste platser, Höga Kusten. Tips på boende, aktiviteter och platser att upptäcka.Vad vill du göra?

Datum

Vad kan man göra i Höga Kusten?

Höga Kusten är en region i norra Sverige som är känd för sin vackra natur, höga berg och pittoreska fiskebyar. Här är några saker du kan göra när du besöker Höga Kusten:

Bestig Skuleberget: Skuleberget är en av Höga Kustens högsta bergstoppar och erbjuder en fantastisk utsikt över området. Du kan välja mellan flera olika vandringsleder för att nå toppen.

Utforska Höga Kusten-leden: Höga Kusten-leden är en vandringsled på 129 km som tar dig genom Höga Kustens fantastiska natur. Leden går längs kusten och erbjuder fantastisk utsikt över havet och de höga bergen.

Besök fiskebyarna: Höga Kusten är känt för sina pittoreska fiskebyar, som till exempel Härnösand och Örnsköldsvik. Här kan du uppleva den genuina känslan av en svensk fiskeby och njuta av god mat från havet.

Gå på en havskryssning: Höga Kusten erbjuder flera olika havskryssningar där du kan se de höga bergen från havet och uppleva naturen från en annan vinkel.

Paddla i Höga Kusten: Höga Kusten är också en fantastisk plats att paddla på. Du kan hyra en kajak och paddla längs kusten eller på någon av de många sjöarna i området.

Besök Höga Kusten-bron: Höga Kusten-bron är en imponerande hängbro som sträcker sig över Ångermanälven. Bron är 1,8 km lång och ger en fantastisk utsikt över området.

Upptäck världsarvet: Höga Kusten är en del av UNESCO:s världsarv och här finns flera intressanta platser att besöka, som till exempel Nordingrå, som är känt för sina fantastiska klippformationer.

Besök Högakustenbygden besökscenter: Högakustenbygden besökscenter är en plats där du kan få mer information om området och dess historia. Här kan du också få tips på aktiviteter och sevärdheter att besöka.

Besök Höga Kusten-arkipelagen: Höga Kusten-arkipelagen består av över 4 000 öar och skär och är en fantastisk plats att besöka om du vill uppleva Sveriges vackra skärgård.

Åk på en cykeltur: Höga Kusten erbjuder flera olika cykelleder, både längs kusten och genom skogen. Här kan du uppleva naturen på ett annat sätt och få en riktig utmaning om du väljer en av de mer krävande lederna.

Anordnar du event i Höga Kusten?

Har du ett eget företag som erbjuder liknande event och aktiviteter. Ta då chansen att synas hos oss. Mer info hittar du HÄR