Vad händer i Kebnekaise

Tips på evenemang, aktiviteter och andra roliga saker att göra i Kebnekaise.

Nya event i Kebnekaise

Det finns tyvärr inga evenemang.Vad vill du göra?

Datum

Mer om Kebnekaise

Kebnekaise är Sveriges högsta berg beläget i Kiruna Kommun i Norrbottens län. Närmaste by är Nikkaluokta och härifrån är det ca 19 km vandring till Kebnekaise fjällstation och ytterligare en dagstur upp till toppen av Kebnekaise. Kebnekaise besöks av många turister både från Sverige men också från andra länder.

Kebnekaise består av två stycken toppar, sydtoppen och nordtoppen. Nordtoppen mäter 2096,8 m.ö.h. och sydtoppen 2095,6 m.ö.h. och är alltså Sveriges högsta punkt. På toppen av berget ligger Sveriges enda kvarvarande glaciär, detta gör att höjden, som mäts varje sommar, ändras hela tiden. På sydtoppen är toppglaciären oftast täckt av snö och nordtoppen har endast en kal topp.

Till ytan är Kebnekaise inte så stort men fjällområdet är det mest intensiva och koncentrerade högfjällsområdet i Sverige.

Se & göra i vid Kebnekaise

Förutom att bestiga Kebnekaise så finns det massor med andra saker att utforska i Kiruna kommun.

Tar du dig till Abisko, som även den ligger i Kirunas kommun erbjuds turistattraktioner som boende, aktiviteter, mat och dryck. Turister dras främst dit för att se norrsken, vandring och skidåkning beroende på säsong. Det finns även sevärdheter som natur landskap där kungsleden är en populär attraktion. Abisko är känd för deras nationalpark och kungsled.

Abisko anses vara en av de bästa platserna på jorden att se norrsken ifrån. Detta beror på att området ligger i regnskugga från Atlantens fuktiga luft och därför ofta har klart väder. Utbudet av guidade aktiviteter är många för att uppleva det fantastiska norrskenet.

200 kilometer ovan polcirkeln ligger den berömda Icehotel, Jukkasjärvi. Ishotellet är öppet året runt. Säsongshotellet är öppet från mitten av december till mitten av april och den permanenta delen Icehotel 365  är öppen året runt. Har kan du dessutom besöka isbaren och konstgalleriet.

Det finns många turer att välja mellan och vill du ha en guide så finns det många duktiga och erfarna till ditt förfogande.

Anordnar du aktiviteter vid Kebne?

Missa inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du enkelt dela det ni anordnar utan kostnad. Skapa företagskonto HÄR