Glamping i Sverige

Vad vill du göra?

Datum

Glamping i Sverige

Vill du komma ut i naturen men ändå inte tumma på bekvämligheterna? Då kan glamping vara något för dig!
Färdiguppställda tält där det bara är att gå in och lägga dig i sängen. Ofta finns en egen veranda med utemöbler och under lite kallare årstider är det inte helt omöjligt att få värma sig runt lägerelden.

Bra att tänka på vid glamping

– Ta med lite varma kläder. Även om man har ett varmt täcke och många andra bekvämligheter är det inte ovanligt med lite kyligare kvällar.

– Ta med myggmedel. Låt inte dom där små rackarna förstöra resan.

– Fundera på vad du vill göra på campingen? Vill du vandra? Ta med bra och stabila skor.

– Regnjacka. Om regnet kommer är det inte fel att vara lite förberedd. Ett ihopfällbart paraply är inte dumt det heller.

– Ficklampa. Skönt att ha om man behöver besöka toaletten mitt i natten.

– Kortlek eller ett annat spel kan vara kul. Helt plötsligt har man tid för sånt!

– Se till att ha kollat upp i förväg om du kan köpa mat på plats eller om det är något du måste köpa innan. En kylväska kan alltså vara aktuellt.

– Midjeväska eller liknande kan vara praktiskt att ha om man inte vill lämna värdesaker i tältet när man är ute på äventyr.

Vad är glamping?

Glamping, eller ”glamouröst camping”, är en form av camping där man erbjuds mer lyx och bekvämlighet än vid traditionell camping. Istället för att sova i en tält, kan man sova i lyxiga stugor eller husvagnar med bekväma sängar och modern utrustning. Glampingplatser erbjuder ofta faciliteter som duschar, toaletter, kök och andra bekvämligheter. Glamping är ett bra alternativ för dem som vill ha en naturnära upplevelse, men som inte vill ge upp bekvämligheten i hemmet.

Arrangerar du glampingupplevelser?

Anordnar du glamping i Sverige och vill synas på vår hemsida. Skapa ett företagskonto för att publicera, helt gratis!