Afternoon Tea för Två

Afternoon tea för två- Passa på att njuta av en anrik brittisk tradition nästa gång du är sugen på en riktigt fin fika. En klassisk Afternoon Tea tillsammans med trevligt sällskap är ett delikat avbrott i vardagen.

 

Pris: 493 kr för två personer

Varaktighet: Cirka 1-3 timmar

Plats: Stockholm

 

Om upplevelsen Afternoon tea för två

Bjud med dig någon speciell för en pratstund medan ni upptäcker olika tesorter och äter av de olika godsakerna som bjuds.

Ni får testa hur mycket te ni vill och kan välja mellan den klassiska engelska menyn och den sötare franska.

Engelsk meny: Te, 4 engelska snittar, 2 scones med marmelad och clotted cream, valfri dessert.
Fransk meny: 1 kanna te, laxpaté med rökt lax och forellrom, anklevermousse, camembert och roquefort med fikonconfit, brioche och smör, 1 valfri dessert från vår kolonialvagn.

 

Mer om upplevelsen

  • Utforska underbara tesorter
  • Välj mellan engelska eller franska menyn
  • En mysig stund tillsammans med någon du tycker om

 

Bra att veta

Upplevelsen är för två personer. För alla åldrar. Tillgänglighet: Året runt.

 

Historien bakom Afternoon Tea

Afternoon Tea introduceras i England av Anna, den sjunde Hertiginnan av Bedford, 1840. Hon blev hungrig vid fyratiden på eftermiddagen. Kvällsmålet i hennes hushåll serveras, som tidens mode bjöd, klockan åtta, vilket gjorde att perioden mellan lunch och middag blev orimligt lång. Hertiginnan ber då om en bricka med te, smör och bröd och mjuk kaka till sin salong på eftermiddagen.

Detta blir till en vana för henne och hon börjar bjuda sina väninnor att göra henne sällskap. Testunden blir ett moderiktigt inslag i umgängesformerna, vilket hela England tar del av. Under 1880-talet börjar socitetsdamerna klä om till långklänning, handskar och hattar för sitt Afternoon Tea. Afternoon Tea serverar man vanligen i salongen mellan klockan fyra och fem, och värdinnan kan då uppvisa sin goda smak. Traditionen bjuder på servetter och dukar av linne, färska snittblommor, mjuk bakgrundsmusik och fint porslin.

Idag består ett riktigt Afternoon Tea av flera sorters små, nätta smörgåsar, scones serverade med clotted cream, lemon curd och sylt. Mjuka kakor och andra bakverk serverar man också. Teet kommer från Indien eller Sri Lanka och bryggs i tekannor av silver. Det serverar man i koppar av benporslin.

Boka här

Information

Adress: Stockholm

Pris: 493 kr

Vad vill du göra?

Datum