Tips till alla hjärtans dag

Vad vill du göra?

Datum

Mer om alla hjärtans dag

Den 14 februari är en dag som många tar tillfället i akt och uppskattar sin partner eller nära och kära. Alla hjärtans dag eller Valentine´s Day är en tradition som härstammar från amerikansk sed. Under denna högtid finns det flera olika aktiviteter att testa på. Bland annat middag och bio ute är väldigt populärt val som många väljer. Det går även att boka in en kväll med spa och tre-rättersmiddag på ett mysigt hotell.

Varför firar vi alla hjärtans dag?

Traditionen att firar Alla hjärtans dag är oklar och det finns flera teorier om ursprunget. En teori är att dagen härstammar från en romersk högtid som kallades Lupercalia, som firades under februari och där människor utbytte gåvor och kärleksbrev. En annan teori är att Alla hjärtans dag började firas i England under medeltiden, då man firade en helgdag för St. Valentine, en präst som ska ha hjälpt fångar att gifta sig.

Idag firas Alla hjärtans dag över hela världen och det är vanligt att ge presenter till nära och kära, såsom blommor, choklad, eller kärleksbrev. Dagen är också en symbol för kärlek och romantik, och det är vanligt att fira det med middagar och utflykter med sin partner eller vänner.

Arrangerar du event eller aktivitet med tema kärlek?

Då kan du vara med i denna guide. Via vår företagsplattform kan du lägga upp alla dina event och aktiviteter gratis. Skapa konto och börja lägga upp event HÄR