Flygsimulator J 35 Draken

Testa att flyga i flygsimulator J 35 Draken! Drömmer du om att flyga men föredrar markens trygghet under fötterna? Med denna Drakensimulator upplever du all den spänning som finns uppe i luften utan att ta onödiga risker. Simulatorn beter sig som ett riktigt flygplan och äventyret är mycket realistiskt.

 

Pris: 949 kr/person

Varaktighet: Cirka 2 timmar

Plats: Ängelholm

 

Om upplevelsen Flygsimulator J 35 Draken

Efter en genomgång av reglage och instrument så startar en cirka 45 minuter lång normalflygning i bra väder med instruktioner av en tidigare Drakenpilot som ser till att flygningens svårighetsgrad anpassas till din nivå.
Efter en fikapaus är det dags att höja spänningen inför nästa flygpass där du själv väljer utmaningen. Vill du flyga i mörker, dåligt väder, avancerad flygning, jaktuppdrag eller spaningsuppdrag? I flygsimulatorn kan du flyga på samma sätt som Drakenpiloterna gjorde under kalla kriget.

 

Detta får du

  • Två flygpass i Ängelholms Flygmuseums J 35 Drakensimulator
  • Välja ditt eget uppdrag. Kanske spaningsuppdrag eller avancerad flygning?
  • Du blir instruerad av en tidigare Drakenpilot

 

Bra att veta

Upplevelsen är för en person och tillgänglig för alla åldrar. Tillgänglighet: Året om.

 

Ängelholms flygmuseum

Ängelholms Flygmuseum har sitt ursprung i F 10 förbandsmuseum som tillkom på initiativ av kapten Sven Sjöholm. Han tog under flera år vara på äldre utgången materiel från flottiljen, inklusive objekt från flottiljens tid på Bulltofta i Malmö. Så småningom uppstod möjligheten att visa upp samlingen i en 60 kvadratmeter stor barack. Detta lilla ursprungliga museum blir invigd den 13 januari 1984. Det blev dock snart för trångt och en ny lösning blev 1994 en annan, större barack utanför kanslihuset.

När man sätter igång avvecklingen av F 10 år 2002 börjar en febril verksamhet i F 10 Kamratförening och en planering av nuvarande museum satte fart. På flottiljområdet, som nu blir förvaltad av Vasakronan, kan man få hyra delar av hangar 83. Denna är nybyggd år 1945 då F 10 blir flyttad från Malmö Bulltofta till Ängelholm.

Den 15 juni 2004 klipper förre sektorflottiljchefen överste 1.graden Bertil Bjäre bandet och förklarar, tillsammans med F 10 Kamratförenings medlemmar, sponsorer och speciellt inbjudna, Ängelholms Flygmuseum invigd. Den 19 juni öppnar det för allmänheten. Drygt 7 000 besökare kommer den första sommaren och numera har museet ca 20 000 besökare per år.

Museet drivs i huvudsak på frivillighetens väg av ett sjuttiotal medlemmar ur F 10 Kamratförening som idag har ca 2 000 medlemmar. Det väsentligaste täckningbidraget till driftskostanderna utgörs av besökares entréavgifter.

Boka här

Information

Adress: Se bokning

Pris: 949 kr

Vad vill du göra?

Datum