Digital chokladprovning

Följ med på en spännande digital chokladprovning och möt en intressant historia som för dig flera tusen år tillbaka i tiden.

Fram till år 1519 använde man kakaobönan som valuta hos såväl mayaindianerna som aztekerna och på den tiden var choklad en lyxprodukt endast tillgänglig för de allra rikaste. Men så är det inte längre. Varmt välkommen till en söt, syrlig och bitter smakupplevelse!

 

Pris: 295 kr/person

Längd: Cirka 1 timme

Plats: Event online via Zoom – chokladprovningskit skickas hem till dig

 

Mer om digital chokladprovning

Chokladen och kakaoträdets historia går så långt bak i tiden som 600-talet i Centralamerika och odlades först av mayaindianer. Bönan användes även som valuta i många regioner. Hur processen från kakaoträd till choklad ägde rum är bara en av de spännande historierna vår chokladexpert går igenom under detta event.

På eventet får du smaka flera olika chokladsorter och tilltugg som framhäver chokladens smaker. Chokladens egenskaper är många och vår chokladexpert tar dig även med på en resa där han berättar rolig kuriosa kring choklad och om chokladens intressanta historia, hur vi gått från dåtidens böna till dagens choklad.
Du får känna på de olika sorternas sötma, syra och bitterhet och lära dig hur de olika bönorna skiljer sig åt.

Förbered dina smaklökar och häng med oss på ett chokladevent på webben som inte lämnar någon oberörd!

 

Vad du kan förvänta dig

Vi provar en stor bred av smaker!

Mellan 9 till 14 chokladsorter

Professionell chokladexpert

 

Chokladens hälsoeffekter

Choklad är inte bara gott utan den är även bra för hälsan på flera olika sätt. Detta bruna guld innehåller nämligen ämnen som kan hjälpa oss att bland annat stressa mindre, det är bra för blodtrycket, förbättrar cirkulationen och förebygger hjärt och kärlsjukdomar.

Choklad har dessutom en smärtstillande effekt, framförallt hos kvinnor. Fettasyrainnehållet i kakao och mörk choklad är mycket bra och innehåller även koffein och theobromin som är uppiggande. Äter du mörk choklad av bra kvalitet så innehåller det gott om fibrer, koppar, järn, magnesium och flera olika mineraler. Bra va? 

Boka här
Taggar:ChokladprovningCoronaDigitalt eventHöjdpunktMatprovningarSverige

Information

Adress: Digitalt

Pris: 295 kr

Vad vill du göra?

Datum