Romprovning för nyfikna

Följ med på en resa till Karibien för att förstå romens historia. Vi tar dig tillbaka till 1493 då vi beger oss över Atlanten med Christoffer Columbus och tar med oss sticklingar av sockerrör från Kanarieöarna. Föreläsningen om rom för nyfikna ger dig en insikt och förståelse av romproduktion där vi går igenom skörd, fermentering, destillering samt de olika produktionsmetoderna fransk, spansk och brittisk framställning av destillatet.

Vi provar fem sorters rom från olika delar och stilar i Karibien. Du kommer följa med på vår romprovning för nyfikna för att lära dig skillnaden på rom. Vi kommer gå igenom hur man doftar en rom på bästa sätt. Du kommer få kunskap om doft och smak på ett nytt sätt. Helt enkelt en ny upplevelse. Förstå de olika sorterna, produktion, fermentering och destillering. Med en avslutande beskrivning om bulteljering och lagring på olika fat.

Du får en resa genom romens produktion på ca 1,5 timmar där vi doftar, smakar och jämför fem olika sorter.

Romprovning för nyfikna

Romprovning för nyfikna ska ge dig en förståelse för vilken typ av rom du gillar, känna skillnaden på de olika sorterna och kanske köpa rätt flaska rom när du väl står i butiken för att skämma bort dig själv eller köpa en present. Ta med en god vän, överraska en whiskyälskare eller bjud med en familjemedlem som behöver firas med en ny upplevelse. Kanske har du något viktigt att fira och vi har en del födelsedagsfirande som 50-, och 60-årskalas.

Många av våra besökare kommer från whiskyvärlden och har hittat någonting nytt i detta destillat.

Visste du att romen är sprungen ur sockerproduktion och egentligen melassen som en fermenterad slaggprodukt?

Visste du att Old Grog var en brittisk amiral som förändrade brittiska sjömäns ransonering av rom på skeppen?

Vill du veta mer och lära dig om ursprung till drycken i glaset i en romprovning, hänger du säkert med på en romprovning här.

Boka här

Information

Adress: Nordhemsgatan 22-24

Boka: Boka romprovning

Pris: 425 kr

Vad vill du göra?

Datum