Vad händer i Piteå

Tips på evenemang och andra saker att göra i Piteå.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Piteå

Piteå är en tätort och centralort i Piteå kommun i beläget i Norrbotten. Piteå är en turist och sommarstad som svarar för cirka hälften av sommarturismen i Norrbotten. Europas största landbaserade vindkraftpark, Markbygden, håller på att byggas där. Piteå är känt för ortens dialekt pitemål och för maträtten pitepalt.

Piteås politiker har haft ambitionen att behålla stadsbilden med en stadskärna fylld med mindre butiker vilket leder till att utbudet av större butiker är begränsat.

Piteås största park heter Badhusparken och ligger vackert beläget i utkanten av centrum, vid kanalen i centrala Piteå . Det är stadens mest välbesökta park och här kan man bland annat hitta en mindre scen för framträdanden och servering och på somrarna hålls bordsloppmarknad i parken.

Staden är vackert omgiven av vatten med en småbåtshamn och många små byar runt om Piteå har vuxit samman med staden och blivit stadsdelar.

Se & göra

Det finns mycket att både se och göra i Piteå. Gillar du kultur så kan du exempelvis besöka Piteås museum. Det är ett kulturhistoriskt museum som visar utställningar om samtid och historia. Här finns också museibutik med försäljning av böcker, hantverk och vykort. Museet har även egna samlingar av både föremål och fotografier.

Rådhustorget är ett pittoreskt, litet torg som omges av låga vackra träbyggnader och som är unikt genom sin form. Här kan du även hitta Piteås Museum.

Vill du komma ut i den vackra naturen så är Pitebornas egna smultronställe stranden Gläntan. Det är en vacker och lång sandstrand med finkornig sand och långgrund bad. Här finns både eldstäder, ved, sittbänkar och bord och är värt ett besök med antingen vänner eller familjen.

Är du ute efter en samisk upplevelse, äventyr, jakt, hästaktiviteter, gruppaktiviteter, spa eller något annan aktivitet så kan Piteå garanterat erbjuda dig den bästa upplevelsen och du kommer garanterat få många fina minnen!