Upptäck södra Sverige

Hittar trevliga aktiviteter, platser och event som händer i de södra delarna av Sverige.

Vad vill du göra?

Datum

Vad kan man göra i södra Sverige?

Det finns många saker att göra i södra Sverige, här är några förslag:

Besök Skåne: Skåne är en vacker region i södra Sverige med en lång kustlinje, fält av gula rapsfält och pittoreska byar. Du kan besöka städer som Malmö, Helsingborg och Lund, utforska kuststäder som Ystad och Simrishamn eller besöka den vackra ön Österlen.

Utforska naturen: Södra Sverige har många naturområden att utforska, inklusive nationalparker som Söderåsen och Stenshuvud, liksom Österlens böljande kullar och Skånes vackra stränder.

Besök kulturella sevärdheter: Södra Sverige har en rik kulturhistoria och det finns många kulturella sevärdheter att besöka. Till exempel kan du besöka Lunds universitet, besöka slott som Sofiero och Trolleholm eller uppleva den kulturella mångfalden i Malmö.

Upplev den svenska matkulturen: Det finns många restauranger som serverar lokala specialiteter i södra Sverige. Prova Skånska köttbullar, smaka på färsk fisk från kusten eller njut av en klassisk svensk fika med kanelbullar och kaffe.

Gå på evenemang: Det finns alltid något att göra i södra Sverige, oavsett om du är intresserad av musik, teater, konst eller sport. Besök Malmö konserthus för att se en konsert, se en fotbollsmatch på Swedbank Stadion eller besök en av de många konstgallerierna i regionen.

Detta är bara några exempel på saker att göra i södra Sverige. Oavsett vad dina intressen är, finns det mycket att upptäcka och uppleva i denna vackra region av Sverige.

Arrangerar du aktiviteter i södra Sverige?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR