Upptäck Sverige

Här har vi samlat massor av guider och annan inspiration som hjälper dig få en underbar semster.

Vad vill du göra?

Datum

Vad måste man upptäcka i Sverige?

Sverige har mycket att erbjuda, från vackra naturskönheter till historiska platser och moderna städer. Här är några av de mest populära aktiviteterna och sevärdheterna i Sverige:

Skärgården: Besök de vackra skärgårdarna längs Sveriges kust, där du kan uppleva den friska havsluften och det vackra vattnet.

Stockholm: Upptäck Sveriges huvudstad, med sina historiska byggnader, moderna museer och livliga restauranger och butiker.

Vinteraktiviteter: Njut av skidåkning eller snowboarding i en av Sveriges många vintersportorter.

Nationalparker: Utforska Sveriges vilda natur i en av de många nationalparkerna, som exempelvis Abisko National Park, Sarek National Park och Stora Sjöfallets National Park.

Historiska platser: Besök historiska platser som Gamla Stan i Stockholm, Drottningholm Slott och Uppsala Domkyrka.

Shopping: Sverige är känt för sin trendmedvetna mode- och designscen, besök butiker och marknader i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Mat- och dryckeskultur: Upptäck Sveriges unika mat- och dryckeskultur, inklusive lokala rätter som fika och smörgåsbord.

Oavsett vad du väljer, är det viktigt att planera i förväg för att få ut det mesta av din resa till Sverige.

Anordnar du aktiviteter som man borde upptäcka?

Missa inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du enkelt dela det ni anordnar utan kostnad. Skapa företagskonto HÄR