Weekend Dalarna

3 weekendtips i Dalarna under hösten

Förläng semesterkänslan med en weekendresa i höst. Njut av bra hotell, spa, god mat och dryck i avkopplande omgivningar. Vare sig du siktar på en weekend i staden eller den idylliska dalabyn är den lyxiga guldkanten given. Här är tre tips på sköna weekendresor.

*denna artikel innehåll annonslänkar1. Weekendresa till Världsarvet Falun: Polhem Bed & Breakfast

Alldeles bredvid Stora Stöten, dagbrottet vid Falu Gruva, ligger Polhem Bed & Breakfast. Här bor du med historien runt knuten, vilket även avspeglas i själva boendet. Checka in i rum som är inspirerade av husets långa historia och uppkallade efter berömda konstmästare, som chefsingenjörerna vid gruvan kallades, och kungligheter på besök vid gruvan.

Läs mer om Polhem Bed & Breakfasts

2. Dalaromantisk weekendidyll i Tällberg: Åkerblads hotell

Familjeägda Åkerblads gästvigeri, hotell och spa ligger på en gård med anor från 1400-talet. Alla rum är individuellt inredda, med utpräglad romantisk dalastil som adderar extra till upplevelsen. Spa-avdelningen gör förstås sitt till för den avkopplade känslan, liksom det välrenommerade köket. Det finns med andra ord alla möjligheter att njuta, mysa och riktigt koppla av.

Läs mer om Åkerblads hotell

3. Spaweekend med förstklassig restaurang: Mora Hotell

Mora Hotell & Spa ligger endast ett stenkast från Vasaloppets målgång, Zornmuseet och Zorngården. I hotellets restaurang Terrassen satsar köket stort på lokalproducerade råvaror. De har dessutom en uppskattad relax- och spaavdelning, där det är extra skönt att koppla av efter en dag utomhus.

Läs mer om Mora Hotell

 

*artikelbilden överst kommer inte från någon av dessa boenden.Vad vill du göra?

Datum