Vad händer i Borås

Hitta evenemang, aktiviteter och annat kul att göra i Stockholm.

Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Borås

Staden hittar du på västkusten några mil utanför Göteborg och är framförallt känd för att många stora e-handel och postordersföretag har sitt säte här. Om du besöker en mode- och textilmässa någonstans i världen så är sannolikheten stor att de hört talas om Borås.

Borås är en tätort i Västergötland och är landets 15:e största tätort och största tätorten i sitt län.

Borås får kallas juridiskt för en stad sedan 2003 även fast det är en kommun.

Historia

Orten i sig har anor hela vägen tillbaka till 1600-talet och grundlades ungefär samtidigt som den större orten i området Göteborg. Idag bor ca 60 000 människor i Borås. Med sin närhet till Göteborg, textil och e-handelsindustrin så finns massvis av spännande aktiviteter att ta sig an här. På grund av Borås kända textil-histora så har Borås stadsvapen ullsaxar i sig som då det är så starkt förknippat med staden.

I år 2021 så firar staden 400 år. Och det firar Borås stad genom att utveckla sin vackra stad ytterligare och göra Borås till en ännu trevligare plats att besöka.

Staden är även känt för sitt fotbollslag Elfsborg som tillhör de mest välkända fotbollsföreningarna i Sverige med flera SM-guld inskriva i historieböckerna.

Bland de mest populära aktiviteterna finns bland annat den lokala djurparken där du hittar djur från hela världen, shoppingmeckat Knalleland och löpande anordnas även konserter, teaterföreställningar och andra nöjen. Och inte förglömma Borås vackra natur med fantastiska cykel och vandringsleder.

Anordnar du event i Borås?

Om du driver eller jobbar på ett företag som anordnar event, aktiviteter eller om du har en anläggning du vill marknadsföra (restaurang eller hotell) så är du välkommen att skapa ett konto. Via kontot kan du utan kostnad lägg till att spännande som händer hos er. Skapa konto HÄR