Vad händer i Alingsås

Tips på evenemang och andra saker att göra i Alingsås.

Aktuellt i Alingsås

Se vad som händer just nu eller under närmsta dagarna.

Idag
I veckan
I helgen
Välj datum
Visa
just nu hittar vi inga evenemang inom denna kategori.

Upplevelsepresenter i Alingsås med omnejd

Hitta roliga upplevelser att ge i present till nära och kära.

Tandemflyg

Sväva fram med milsvid utsikt. En härlig upplevelse man sent glömmer.

Läs mer

Chokladmassage

Njut av en härlig massage bland med väldoftande chokladolja. Chokladen har även en hälsobringande effekt. Finns i Göteborg.

Läs mer

Afternoon tea med champagne

Bjud med en kär vän på en härlig matupplevelse som kryddas med ett glas bubbel. Arrangeras i Göteborg.

Läs mer

Flyboard

Sväva upp i luften med hjälp av en stark vattenstråle. Samma vattenstråle låter dig även dyka och hoppa som en delfin. Finns i Göteborg.

Läs mer

Avkoppling på hotell

Ta med din käresta på en mysig hotellupplevelse. Känn lugnet, ät gott och vakna upp till en härlig hotellfrukost. Finns i Borås och Vänersborg.

Läs mer

Spadag på Sankt Jörgen Park

Överraska någon kär med en välbehövlig spadag på underbara Sankt Jörgen Park.

Läs mer

Mer om Alingsås

Staden är en tätort i Västergötland i Västra Götalands län med knappt 27 000 invånare och är centralort i Alingsås kommun. Hela kommunen har drygt 41 000 invånare. Orten ligger vid sjöarna Mjörn och Gerdsken och genomskärs av Säveån och Gerdska ström och Färgen som ligger vid Hjälmared.

Ortens historia börjar redan på 1300-talet men det är på 1600-talet som den får sina stadsrättigheter av kung Gustav II Adolf. Detta för staden till en av de äldsta i regionen. Staden var hade länge få invånare men under utbyggnaden av järnvägen växte den fram till en viktig del i Sveriges textilindustri.

Större i orter runtomkring orten innefattar bland annat Göteborg och Borås. Kände profiler med anknytning till orten innefattar Jonas Alströmer som var en profil under industriella revolutionen, författaren Karin Boye, fotbollsspelaren Johan Elmander och artisten Lotta Engberg.

Tips från fler städer & områden