SkiStar sommarsemester fjällen (1)

Aktiv sommarsemester i fjällen

Intresset för en aktiv semester i den skandinaviska fjällvärlden även sommartid håller i sig och få kan motstå kombinationen av frisk luft, rörelseglädje, avkoppling, vidunderlig utsikt och utmaningar för kropp och själ.Nya evenemang och camps hos SkiStar

Denna sommar introduceras flera nya evenemang och camps på SkiStars destinationer, framförallt i Sälen och Trysil med alltifrån Järv äventyr för hela familjen till utmanande Nils van der Poel-testet med Hans Olsson.

Så här säger Niclas Sjögren Berg som är operationell direktör på SkiStar

-Med vårt evenemangsutbud till sommaren hoppas vi kunna erbjuda något för alla, stor som liten och vare sig man vill utmana dig själv eller bara njuta av naturen och minnesvärda fjällupplevelser. Vi vet också att många gärna vill kombinera sommarsemestern hos oss med att både må bra, bo bra och äta gott och där är våra lodger och hotell populära och prisvärda alternativ för en komplett upplevelse hos oss.

Sommarlöpning fjällen

Sälens evenemang och camps i sommar

iChallenge Sälen Sälen, 8 – 11 juni
iChallenge Sälen är en weekend som klippt och skuren för alla träningsälskare. Helgen bjuder på ett 20-tal olika aktiviteter och 150 pass att välja mellan. Testa på nya träningsformer, delta i inspirerande träningsworkshops och njut av Sälens fantastiska sommar-atmosfär. Helgens värdar är inga mindre än ex-gladiatorn Peter Bláha och dansaren Karl Dyall.

Tjejmilen Sälen by EQPE, 16 – 18 juni 2023
Här får du en perfekt utmaning i storslagen och inspirerande fjällmiljö. Tjejmilen Sälen by EQPE är inte bara ett lopp, utan en hel njutarhelg med rörelseglädje, avkoppling och gemenskap i fokus. Du kan välja mellan att springa 5 eller 10 km.

SkiStar Olympic Youth Camp Sälen, 28 juni – 2 juli
Alla idrottare mellan 11-14 år är välkomna att delta i sommarens SkiStar Olympic Youth Camp. Dagarna fylls med allsidig träning, hållbart idrottande, gemenskap och rörelseglädje i vår äventyrliga fjällmiljö. Campet gästas av olympier som leder pass och delar med sig av värdefulla tips.

Järv Äventyr Sälen by EQPE, Sälen, 30 juni – 2 juli
Järv Sälen är ett uppskattat fjälläventyr som passar hela familjen. Under äventyrstävlingens två dagar tar ni er fram på lättillgängliga fjälleder och skogsstigar och löser kluriga uppdrag. Samtidigt njuter ni av vackra vyer och vår fantastiska fjällmiljö, tillsammans!

Nils van der Poel Testet med Hans Olsson 2023, Sälen, 7 – 9 juli
I sommar blir det en favorit i repris när Nils van der Poel och Hans Olsson är tillbaka i Sälen för att utmana ett nytt gäng på fjället. Älskar du stenhård träning och att plåga dig själv in i det sista? Då är Nils van der Poel Testet med Hans Olsson den perfekta träningshelgen för dig. De 12 första tuffa deltagarna är redan presenterade, men det finns 38 platser kvar om du vill (och vågar) anta utmaningen.


Härliga boenden i Lindvallen Sälen

Denna bild är från SkiStar Lodge Experium.

Boende Sälen

Sommaraktiviteter i Norge

På andra sidan gränsen i Trysil håller både Radisson blu Resort och SkiStar Lodge Trysil öppet under hela sommaren. I samband med sommaröppningen är det Radisson blu Mountain Resort som byter namn till SkiStar Lodge Trysil. Under öppningshelgen 23-25 juni anordnas Energiboost Weekend med den norska träningsprofilen Stine Næss-Hartmann. Här kan man vara med på en helg fylld med träning, frisk luft och avkoppling. Under helgen kommer du att kunna njuta av SkiStar Lodge Trysils härliga atmosfär med yoga, träningspass och god mat.Vad vill du göra?

Datum