Vad händer i Sälen

Här hittar du tips på roliga aktiviteter i Sälen under sommar och vinter.Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Sälen

Sälen är en populär ort att besöka under vinterhalvåret. Egentligen är det inte byn Sälen, utan skidanläggningarna runt omkring som är attraktiva. Runt skiftet mellan 1800 och 1900 började turister söka sig till området. 1922 anordnades det första Vasaloppet som har sin start i Sälen och målgång i Mora. Under sportlovsveckorna och Vasaloppsperioden befinner det sig nästan 100 000 människor i området varje dag. Det är många till skillnad från att Sälen annars har ungefär 800 invånare i byn.

Inte bara skidor och Vasalopp

Förutom att Sälen har Sveriges populäraste alpinanläggning och fler därtill kan du göra mycket annat i området. Om du är i Sälen en sommar finns det många fina vandringar att gå eller banor som är perfekta för cykling. Du kan också hoppa fallskärm, spela golf eller varför inte klättra och swinga dig igenom en rolig höghöjdsbana. Det breda och roliga utbudet av friluftsliv är vad som gör Sälen en mycket attraktiv besöksort i Sverige.

Anordnar du event eller aktiviteter i Sälen?

Om du arrangerar event och aktiviteter så har du möjlighet att utan kostnad publicera allt spännande som händer hos ditt företag. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto.

Skapa konto