Bjertorp Slott lanserar lokal viltbuffé till årets julbord
Bjertorp Slott lanserar lokal viltbuffé till årets julbord
Julen står för dörren och på Bjertorp Slott bjuds du in att uppleva julens smaker med en ny, spännande tvist – i år står en lokal viltbuffé i centrum. Utöver traditionella rätter så som sillen, ägghalvorna och gottebord kan gästerna nu även njuta av lokalt vilt, direkt från Varaslättens skogar.
Slottets F&B manager Christopher och köksmästare Daniel har i år valt att lyfta in råvaror från jägaren Magnus Eriksson, Magnus Vilt, vilket ger julbordet en extra touch av lokalproducerad lyx. På viltbuffén kommer du kunna njuta av delikatesser som älgsalami, dovhjort och en särskilt unik julskinka gjord på vildsvin. Detta nytillskott erbjuder en smakupplevelse utöver det vanliga och tilltalar både traditionella julbordsvänner och de som söker något nytt och spännande.
En smakresa från start till slut
Julmiddagen på Bjertorp Slott börjar med äppelglögg och pepparkakstilltugg för att sätta stämningen. Därefter serveras fyra olika rätter i ”sharing”-format direkt till bordet, där klassiska julfavoriter blandas med moderna tolkningar. Calibri Och för den som vill ha mer av något, är det bara att säga till. När de serverade rätterna är avklarade, öppnar slottets viltbuffé där det lokalproducerade viltet verkligen får glänsa.
Som avslutning bjuds gästerna till gottebordet, där julens godsaker väntar – en perfekt avrundning på en upplevelse som förenar det traditionella med det unika.
Dagar och tider
Julbordet serveras från den 21 november till den 22 december.
Lunch
Dagar: tisdag-fredag
Tid: 12-13.30
Pris: 395kr
Kväll
Dagar: tisdag-lördag
Tid: 18-20
Pris: 695-795kr
Söndagar
Tid: 13-15
Pris: 595kr
Mer information hittar du här.
Hitta bästa pris på övernattning hos Bjerstorp Slott
Här kan du jämföra olika hotellbokningssajter och hitta bästa pris på boende (annonslänk till Trivago)