Äventyrsweekend Dalarna

7 äventyrliga weekendresor i Dalarna

Hösten är bästa säsongen för friluftsliv, inte minst vandring och cykling. Ta sikte på en helg fylld av härliga uteaktiviteter, en skön getaway som garanterat laddar på med härlig energi. Ge dig ut på äventyr på fjället eller i skogen på dagen och landa på ett riktigt bra boende efteråt. Här har vi samlat sju outdoorvänliga hotell som ser till att göra utelivet extra njutbart.

*denna artikel innehåller annonslänkar1. Äventyrsweekend hos Idre Fjäll

Ett cykelparadis för alla smaker, med fjällen som unik inramning. Cykla från fjälltoppen ner till sagoskogen eller varför inte testa solnedgångscykling. Här är alltid bike in-bike out, så låt bilen stå kvar på parkeringen och låt cykeln ta sin rättmätiga plats som främsta och härligaste transportmedel.

Läs mer och boka på Idre Fjälls hemsida

2. Äventyr i Mora, bo på Mora Hotell

För den som söker äventyr utomhus är läget ”mitt i centrum” det bästa tänkbara när det kommer till Mora Hotell. Härifrån är det bara ett stenkast till Vasaloppsarenan, med nio mil cykelvänlig led. Vandring och trailrunning genom tallskog och över hedar och förbi fäbodar är populära hösthöjdare.

Läs mer och hitta priser Mora Hotell

3. First Camp Mora Parken

Ett stenkast från centrala Mora breder First Camp Mora Parkens område ut sig, alldeles intill Vasaloppsarenan och längs Österdalälven. Checka in för boende i stuga eller bekvämt hotellrum och hugg därefter in på cykling, paddling, vandring och löpning.

Läs mer och hitta priser på First Camp Mora Parken

4. Hotell Lerdalshöjden, Rättvik

Äventyret i Rättvik börjar på höjden där Hotell Lerdalshöjden ligger med sin magiska utsikt över sjön Siljan. Härifrån är det nära ut i skog och mark, inte minst till någon av de sex stycken cross country-leder på totalt 62,5 km som ligger bara någon kilometer bort.

Läs mer och hitta priser på Hotell Lerdalshöjden

5. Bjursås Berg & Sjö

Under barmarkssäsongen lockar Bjursås Berg & Sjö med riktigt fin cross-country cykling, vackra vandringsleder, härligt fiske och kanot- och SUP-paddling. Välj mellan boende i stugor eller på camping, båda alternativen bara ett stenkast från aktiviteternas centrum.

Läs mer och hitta priser på Bjursås Berg & Sjö

6. Polhem Bed & Breakfast, Falun

Ät frukost med utsikt över dagbrottet Stora Stöten och ta sedan sikte på någon av de många cykel- och vandringsleder som finns runt Falu Gruva. Vattnets väg till gruvan är ett exempel, där du följer diken och vattendrag som grävdes en gång i tiden för att förse gruvan med den viktiga vattenkraften.

Läs mer och hitta priser på Polhem Bed & Breakfast

7. Säfsen Resort, Ludvika

På Säfsen är det framför allt cross country-cykling som står i fokus. Här finns hela 12 leder på totalt 336 km att välja mellan. Boendet ligger praktiskt nära lederna, med olika typer av stugor, restaurang, SPA, kringaktiviteter och service.

Läs mer och boka på Säfsen Resorts hemsida

Vad vill du göra?

Datum