Sevärdheter i Sverige – tips på event & inspiration

Sevärdheter i Sverige

Att besöka sevärdheter är som att öppna en bok fylld av kulturell rikedom och historiska berättelser. Varje steg blir en resa genom tid och rum, där arkitektur, konst och monument berättar om förgångna epoker. Här har vi sammanställt några av Sveriges bästa sevärdheter att besöka.

Sevärdheter i olika städer

Nya event vid svenska sevärdheter

Vad vill du göra?

Datum

Tips på sevärdheter i Sverige

Sverige är känt för sina många sevärdheter och platser att utforska. Här är några tips på sevärdheter i landet:

Gamla stan, Stockholm: Utforska Stockholms historiska hjärta i Gamla stan. Promenera längs de charmiga kullerstensgatorna, besök det imponerande Kungliga slottet och upplev den unika atmosfären.

Vasamuseet, Stockholm: Ta en tur till Vasa museet och beundra det imponerande 1600-talsskeppet Vasa, som bärgades efter att ha legat på havets botten i flera hundra år.

Göteborgs universum: Utforska Universeum i Göteborg, ett interaktivt vetenskapscenter med spännande utställningar om natur, teknik och rymden. Här kan du även uppleva akvariet och regnskogsmiljöerna.

Visby stadsmur, Gotland: Utforska de välbevarade stadsmurarna i Visby på Gotland. Dessa medeltida murar är bland de bäst bevarade i Europa och erbjuder en fantastisk utsikt över staden och Östersjön.

Kiruna och Icehotel: Res till Kiruna i norra Sverige och upplev det berömda Icehotel. Detta unika hotell byggs varje år av is och snö och är en populär turistattraktion.

Abisko nationalpark, Lappland: Utforska Abisko nationalpark i norra Sverige, känt för sin spektakulära naturskönhet och möjligheter till vandring och fjällvandring. Här kan du också få chansen att se det magiska norrskenet på vintern.

Malmöhus slott, Malmö: Besök Malmöhus slott, ett av Nordens äldsta slott. Här kan du uppleva flera museer, inklusive konstmuseum, naturhistoriskt museum och akvarium.

Arrangerar du event vid sevärdheter i Sverige?

Missa inte möjligheten att publicera dina turer och aktiviteter via Vad händer i Sveriges företagskonto (du kommer automatiskt med på Vad händer i Stockholm). Via företagskontot kan du gratis lägga upp dina aktiviteter. Skapa företagskonto HÄR