Ocean Bus

Vi testar att åka amfibiebuss i Stockholm

Du kanske har sett bussen som åker på vattnet utanför Djurgården och längs Strandvägen? Det är företaget Ocean Bus som i princip varje dag arrangerar bussturer bland Stockholms sevärdheter och höjdpunkten är naturligtvis när bussen kör ner i vattnet. Vi bestämde oss för att hänga med och se hur det var. Detta är vår upplevelse.

Starten på Strömgatan

Både start och stopp sker från Strömgatan (nedanför Kungsträdgården). Bussen är en imponerande syn vid första anblick med den ditmålade hajen som anspelar på delen av resan som sker i vattnet. Det var regn i luften när vi åkte så vi fick dra igen plastskynket för att inte bli blöta. Men regnet var inga problem och alla var glada.

Vi välkomnades av en glad guide som jag tyvärr glömt bort namnet på. Hon ska dock ha all cred då hon bidrog med både intressanta historier samt ett glatt och trevligt bemötande.

Första etappen gick på land genom Östermalm och sedan vidare till Diplomatstaden som var lite av en upplevelse även för en inbiten stockholmare. Det är sällan man tar sig dit ut och det var en upplevelse i sig att köra bland de mäktiga husen som tillhör ambassader och dess personal.

Här kan du se vilka tider Ocean Bus går.

Ocean Bus - amfibiebuss

Höjdpunkten – vi svänger ner i vattnet

Efter ca 20-25 minuter var det dags för den stora höjdpunkten när busschauffören säger ”håll i er, nu kör vi ner i vattnet”. Alla på bussen greppade något att hålla i ena handen och mobilen i andra. Alla ville dokumentera ögonblicket när bussen blev en båt. Det var också en häftig upplevelse som kändes lite surrealistisk.

Vi slogs först av hur nära vattnet man kommer vilket var en trevlig upplevelse. Vi passerade båtar och restauranger som vi vinkade till och längs Djurgårdskanalen och Strandvägen kunde vi se fler sevärdheter. Bussen körde vattenvägen upp hela vägen till Vasamuseet där vi efter några spännande historier vände om och körde tillbaka till stranden där vi tidigare kört ner i vattnet.

Film som visar hur det ser ut när bussen kör ner i vattnet.

Se när amfibiebussen svänger ner i vattnet

Recensionen om Ocean Bus

Även för en inbiten stockholmare så var detta en upplevelse. Vi passerade genom många vanliga kvarter men vi passerade även områden där man oftast inte rör sig vilket var trevligt. Höjdpunkten var onekligen när vi körde ner i vattnet och turen var oväntat lång på vattnet. Ungefär 50% är på land och 50% på vattnet, totalt höll turen på i 1 timme. Guiden och busschauffören ska ha en stor eloge. De bidrog till en härlig och trevlig stämning på bussen som gjorde turen än mer minnesvärd.

Bedömt passar denna tur nästan alla från familjer till seniorer och turister till stockholmare.

Praktisk info och priser

Du kan åka med amfibiebussen i princip varje dag i veckan under vår, sommar och höst.

Barn under 3 år kan tyvärr inte följa med. Detsamma gäller barnvagnar, rullstolar och hundar. Barnvagnar och rullstolar kan du dock låsa fast vid start- och stopplatsen.

Turen kostar 350 kr för alla som vill åka med och du bokar online innan turen.

Här bokar duVad vill du göra?

Datum