Vad händer i Kåbdalis

Tips på evenemang, aktiviteter och andra roliga saker att göra i Kåbdalis.

Nya event i Kådbalis

Det finns tyvärr inga evenemang.Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Kåbdalis

Kåbdalis är en småort i Jokkmokks kommun och är beläget vid sjön Kåbdalisjaure. Kåbdalis ligger i Udtja skogssamebys renskötselområde där renskötarna har sina renhjordar i området året runt. Här finns ett flertal företag inom service och besöksnäring som bidrar till byns utveckling. Orten är framförallt välbesökt under vintern för alla skidåkare där säsongen sträcker sig från oktober ända in i maj och räknas just därför till Sveriges längsta skidsäsong. Världens bästa utförsåkare samlas på den här familjeägda anläggningen årligen.

Skidklubbar från olika delar av Sverige men även landslag från hela världen är först på plats och kommer hit och tränar inför tävlingssäsongerna. Efter att de har lämnat övergår anläggningen till att öppna för allmänheten. Kåbdalis har de flesta skidåkarna i Norrbotten. Utöver skidåkning så finns det dessutom andra aktiviter som vandring, snöskoter, isfiske och längdåkning och mycket mer att utföra i denna vackra ort.

Se & göra

Förutom att besöka Kåbdalis skidort, äta god mat på deras restauranger eller åka snöskoter, vilket såklart är ett måste när man är här, så finns det även många andra saker att se och göra i Jokkmokk. Samhället har länge varit en central plats för den samiska kulturen, med flera unika kunskaper om regionens naturliga råvaror såsom viltkött med renen som den stora stjärnan, örter, bär och ädla fiskar. Den spännande blandningen mellan den samiska och den svenska kulturen skapar de tillsammans en härlig mix som bäst tar sig uttryck i den årliga Jokkmokks marknad, en kulturell mötes och handelsplats. Här kan du hitta unika fynd och andra spännande och lokala produkter.

Är du till exempel intresserad av den samiska kulturen har du landat på rätt destination. Samelandsresor ligger i Jokkmokk och arbetar med bland annat äventyrsresor och garanterar en oförglömlig upplevelse. Hos dem kan du bland annat hyra skoter och Tentipikåtor och de erbjuder även utflykter med både isfiske och sommarfiske och mycket annat.

Anordnar du aktiviteter i Kådbalis?

Missa inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du enkelt dela det ni anordnar utan kostnad. Skapa företagskonto HÄR