Formelbilracing på Mantorp

Nu kan drömmen som racerförare gå i uppfyllelse med fartfylld formelbilracing på Mantorp. Häng med på den här, kanske häftigaste kursen, som leder till en Formel-3 licens. Tveka inte, bli racerförare du också!

Om upplevelsen

All utrustning får du på plats, du kommer som du är. Innan du går ut på banan får du en grundläggande teorikurs där du får lära dig om spårval, accelerations- och bromsteknik, hur den 5-växlade sekventiella växellådan fungerar, formelbilens uppbyggnad och mycket annat.

Det är viktigt att du innehar stor kunskap om säkerheten på banan, till exempel vad flaggorna betyder, vad som är rätt beteende på banan och i depån och hur du gör säkra omkörningar.

Efter detta är du redo för att byta om till en trelagers- och flamsäker racingoverall och ge dig ut på banan, men först äter du en styrkande Grand Prix-lunch.

Ni kör i ett team om 2-3 personer per bil med växelvis körning i fräscha Formel Renault. Totalt är det fyra pass, de tre första heaten med en instruktör och med ett tempo som höjs successivt. Pass fyra består av en final och det är nu det verkligen gäller. Det är trångt, vinddraget sliter i hjälmen, det skakar och vibrerar. Det till och med luktar racing. Accelerationen och G-krafterna känns i hela kroppen. Varför inte satsa på att slå ett personligt rekord?

Den här dagen är första delen av en trestegskurs som leder till Formel-3 licens. Blir du biten går det bra att hoppa på Steg 2.

Mer om Formelbilracing på Mantorp

Pris: 7995kr

Var: Mantorp Park

Varaktighet: Heldag

Antal deltagare: Bilracing i formelbil för en person. Upplevelsen sker i grupp tillsammans med andra.

Bra att veta: All utrustning samt lunch och fika är inkluderat. Körkort krävs. Bilarna är försäkrade. Maximal självrisk 46.500 kr. För ditt personliga försäkringsskydd rekommenderar vi att du kontaktar ditt försäkringsbolag.

Boka här
Taggar:AdrenalinAktiviteterMantorpMinne för livetMotorsportÖstergötlandRacingSportaktiviteterUpplevelse.comUpplevelsepresenterUpplevelser

Information

Adress: Mantorp

Pris: 7995 kr

Vad vill du göra?

Datum