Formelbilracing på Mantorp

All utrustning får du på plats, du kommer helt enkelt bara som du är. Innan du går ut på banan får du en grundläggande teorikurs där deltagarna får lära sig om spårval, accelerations- och bromsteknik, hur den 5-växlade sekventiella växellådan fungerar, formelbilens uppbyggnad och mycket annat.

Det är viktigt att inneha stor kunskap om säkerheten på banan, till exempel vad flaggorna betyder, vad som rätt beteende på banan och i depån och hur man gör säkra omkörningar.

Efter detta är alla redo för att byta om till en trelagers flamsäker racingoverall och ge sig ut på banan, men först äter ni en styrkande Grand Prix-lunch. Ni kör i ett team om 2-3 personer per bil med växelvis körning i fräscha Formel Renault. Totalt är det fyra pass, de tre första heaten med en instruktör och med ett tempo som höjs successivt. Pass fyra består av en final och det är nu det verkligen gäller. Det är trångt, vinddraget sliter i hjälmen, det skakar och vibrerar. Det till och med luktar racing. Accelerationen och G-krafterna känns i hela kroppen. Varför inte satsa på att slå ett personligt rekord?

Den här dagen är första delen av en trestegskurs som leder till Formel-3 licens. Blir du biten går det bra att hoppa på Steg 2. Tveka inte, bli racerförare du också!

Boka här
Taggar:AdrenalinAktiviteterMantorpMinne för livetMotorsportÖstergötlandRacingSportaktiviteterUpplevelsepresenterUpplevelser

Information

Adress: Mantorp

Pris: 7995 kr

Vad vill du göra?

Datum