Evenemangskalender – händer i Västra Götaland idag, i veckan, i helgen

Evenemangskalender – händer i Västra Götaland idag, i veckan, i helgen

Västra Götalands evenemangskalender

Vi har letat bland tusentals roliga saker att göra i Västra Götaland och hittat massor av kul som händer just nu. Nedan har vi sammanställt event och roliga aktiviteter som du kan göra med familj, vänner, kärleken eller kollegor.

Vad vill du göra?

Datum

Aktuellt just nu i Västra Götaland

Aktuella familjeaktiviteter

Aktuellt inom mat & dryck

Det finns tyvärr inga evenemang.

3 platser att upptäcka i Västra Götaland

Västra Götaland är en region i Sverige som erbjuder en mängd vackra och intressanta platser att besöka. Här är tre trevliga destinationer:

1. Göteborg

Göteborg är den största staden i Västra Götaland och erbjuder många sevärdheter och aktiviteter. Några höjdpunkter inkluderar:

Liseberg: En av Nordens största nöjesparker med åkattraktioner, spel och underhållning för hela familjen.

Universeum: Ett vetenskapscenter och museum med utställningar om rymden, teknologin, djurlivet och mycket mer.

Göteborgs skärgård: Ta en båttur ut till någon av de vackra öarna i skärgården, som Brännö eller Styrsö, för en lugn dag med bad och naturupplevelser.

2. Marstrand

Marstrand är en pittoresk ö och stad känd för sin vackra natur och historiska sevärdheter:

Carlstens fästning: En imponerande fästning med en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet. Här kan du gå guidade turer och lära dig om platsens betydelse genom tiderna.

Marstrandsön: Promenera runt öns natursköna stigar, njut av de charmiga små gatorna och ta ett dopp i havet vid någon av de fina badplatserna.

Segling och båtliv: Marstrand är en populär destination för segling och båtliv, och det finns många möjligheter att hyra båtar eller delta i seglingsaktiviteter.

3. Kinnekulle

Kinnekulle är ett naturskönt område vid Vänerns östra strand, känt för sina blomstrande ängar och vackra utsikter:

Kinnekulleleden: En vandringsled som tar dig genom varierande landskap, inklusive lövskogar, hagmarker och dramatiska klippkanter med fantastisk utsikt över Vänern.

Munkängarna: En botanisk pärla där du kan se ett hav av vårblommor som sippor och liljekonvaljer under våren.

Hellekis Säteri: Ett herrgårdsområde med en vacker park, café och växthus som är väl värt ett besök för sin historiska och natursköna miljö.

Dessa tre platser erbjuder en bra blandning av stadsliv, historiska sevärdheter och natursköna upplevelser som gör Västra Götaland till en fantastisk region att utforska.