Vad händer på Österlen – här är höjdpunkterna du inte får missa

Vad händer på Österlen – här är höjdpunkterna du inte får missa

Höjdpunkter på Österlen

Vi har valt ut våra favoriter bland allt kul som händer på Österlen. Här hittar du tips till familjen, företaget, kompisgänget eller till kärleksparet som vill ha den perfekta dejten.

Höjdpunkt i Skåne!

Vi har fått in massor av frågor och intresse om detta välsmakande event!

Smakrika matpromenader – testa nya lokala matställen

Matmilen har slagit alla matälskare med storm senaste tiden. Kanske är det den sociala upplevelsen att gå på matevent med andra matälskare som lockar eller så är det kanske det trevliga i att prova nya restauranger och maträtter som uppskattas. Om du inte testat Matmilen tidigare så besöker man 5-6 olika restauranger som förberett en speciell maträtt som de vill imponera med, ditt uppdrag är att provsmaka och njuta med vänner. Vissa av restaurangerna har även fina priser på något gott att dricka till maten. Eventet är vanligtvis på lördag eftermiddag, men ibland arrangeras det specialevent på andra dagar.

Här kan du läsa mer om var Matmilen arrangeras i Skåne:

Kristianstad

Helsingborg

Bilderna nedan är från när vi testade Matmilen.

Arrangerar du något kul i Skåne?

Du vet väl att det är superenkelt att dela dina event hos oss. Här kan du läsa mer

Nyheter & inspiration från Österlen

Det finns tyvärr inga artiklar.

Nya event på Österlen

Vad vill du göra?

Datum

Vad kan man göra på Österlen?

Österlen är en vacker region i Skåne, södra Sverige, känd för sina vidsträckta åkrar, charmiga byar och fantastiska kuststräcka. Här är några saker du kan göra när du besöker Österlen:

Utforska pittoreska byar: Österlen har många charmiga byar att utforska, som exempelvis Kivik, Simrishamn, Ystad och Brösarp. Promenera längs de små gatorna, beundra de vackra husen och besök lokala butiker, konstgallerier och caféer.

Besök konstnärsateljéer och gallerier: Österlen har länge varit en populär plats för konstnärer och har en levande konstscen. Ta chansen att besöka konstnärsateljéer och gallerier, där du kan se och köpa konstverk av både etablerade och nya talanger.

Njut av kusten och stränderna: Österlen har vackra stränder och en dramatisk kustlinje. Ta en promenad längs de vita sandstränderna, sola, bada och njut av den friska havsluften. Populära stränder inkluderar Sandhammaren, Kåseberga och Haväng.

Utforska naturreservat: Det finns flera naturreservat i Österlen som erbjuder vacker natur och möjligheter till vandring och fågelskådning. Till exempel kan du besöka Stenshuvud nationalpark, där du kan njuta av vackra vyer och varierad natur.

Prova lokal mat och dryck: Österlen är känt för sin goda mat och sina lokala råvaror. Prova lokala specialiteter som äppelcider, färsk fisk och skaldjur, samt ostar och andra produkter från de lokala gårdarna.

Cykla eller vandra längs Skåneleden: Skåneleden är ett välmarkerat vandrings- och cykelledssystem som går genom Österlen. Ta en tur längs leden och upptäck den vackra naturen och landsbygden.

Besök kulturella sevärdheter: Österlen har flera kulturella sevärdheter att utforska. Besök exempelvis Glimmingehus, en välbevarad medeltida borg, eller Kiviks musteri, där du kan lära dig om äppelodling och ciderproduktion.

Upptäck Österlens lantliga landskap: Utforska de böljande åkrarna och lantliga landskapet i Österlen. Ta en bil- eller cykeltur genom de små vägarna och njut av den idylliska atmosfären och de vackra vyerna.

Arrangerar du event på Österlen?

Missa inte möjligheten att publicera dina turer och aktiviteter via Vad händer i Sveriges företagskonto (du kommer automatiskt med på Vad händer i Stockholm). Via företagskontot kan du gratis lägga upp dina aktiviteter. Skapa företagskontoHÄR

Ad debug output

The ad is not displayed on the page

current post: Vad händer på Österlen - här är höjdpunkterna du inte får missa, ID: 32181

Ad: Leadgen popup Stockholm (84351)
Placement: PopUp and Layer Ads (popup-and-layer-ads)

Display Conditions
url parameters
Adwp_the_query
Array ( [type] => request_uri [operator] => match [value] => /husmanskost-i-stockholm-2/ ) Array ( [post] => Array ( [id] => 32181 [author] => 2 [post_type] => post ) [wp_the_query] => Array ( [term_id] => [taxonomy] => [is_main_query] => 1 [is_rest_api] => [page] => 1 [numpages] => 1 [is_archive] => [is_search] => [is_home] => [is_404] => [is_attachment] => [is_singular] => 1 [is_front_page] => [is_feed] => ) )




Find solutions in the manual