Whiskyprovning i Uppsala

En härlig whiskyprovning i Uppsala Saluhall där en skicklig whiskymästare tar med dig på en spännande smakresa. Med hjälp av människans fem sinnen strävar vi alltid efter att skapa en unik upplevelse och en minnesvärd erfarenhet. Under provningen kommer du även att få många tips om hur du bäst kombinerar whisky för en förhöjd smakupplevelse.

 

Pris: 599 kr/person

Tid: 1,5 – 2 timmar

Plats: Uppsala saluhall

 

Whiskyns historia

Whisky är en av världens äldst lagrade spritsorter och som man idag tillverkar över hela världen. Man tillverkar drycken på en mängd olika sätt, vilket naturligtvis påverkar dess munkänsla och smak. Den ena sortens whisky kan upplevas rivig, den andre fruktig. Vilket är en av anledningarna till varför whiskyn är perfekt lämpad för provsmakning!

Vad skiljer olika whiskysorter åt? En av vår tids mer populära drycker med en historia som sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden. Whisky både dricks och tillverkas över hela världen, och varje område har sin egen variant med en unik, distinkt smak. Varje område har dessutom sin egen process för att tillverka whisky. Det finns mycket att upptäckta för den som är villig att ta sig en närmare titt.

 

Mer om whiskyprovning i Uppsala

Varför inte samla ihop några goda vänner och spendera en kväll i gott sällskap i våra vackra lokaler vid Fyrisån?

Med en sådan rik variation bland smaker och varianter så kan det vara svårt att tro att det egentligen krävs väldigt lite för att producera whisky. Processen att tillverka whisky är en väldig enkel sådan och du behöver endast 3 ingredienser.

Våra whiskyprovningar pågår i cirka 1,5 – 2 timmar och du kommer under den tiden få smaka på mellan 4 och 8 olika varianter av whisky beroende på tema. Samtliga drycker har blivit utvalda av kvällens duktiga whiskyexpert. Utöver att upptäcka de olika smakerna och vad som skiljer dem åt, blir du också guidad genom whiskyns historia och du får lära dig mer om de processer som man behöver för att tillverka den smakrika drycken i ditt glas.

Vi provar på olika sorter tillsammans med tilltugg för att upptäcka skillnaderna och vad som passar att äta till whisky. Sommelieren berättar även om den sagofyllda historien om whisky och äventyren som skildrar dess historia.

Du får också gott om tips och råd om vilka tilltugg olika typer av whisky passar till för att kunna fortsätta denna smakrika resa även efter att du har gått hem.

 

Vad du kan förvänta dig

En rolig och spännande provning!

En professionell och personlig whiskymästare

Olika utvalda whiskysorter med passande tilltugg

 

Uppsala saluhall

Saluhallen i Uppsala har en central plats i stan och ligger vid S:t Eriks torg, intill Fyrisån, nära Upplandsmuseet, S:t Eriks källa och Uppsala domkyrka. Den ursprungliga byggnaden, ritad av arkitekt Ture Stenberg, blev invigd redan 1909.

Här hittar du alla sorters olika råvaror som höjer din måltid. Vissa har färdats långt, andra har vuxit upp här, medan några är på tillfälligt besök. En sorlande miljö som gjord för spännande träffar. Klassisk mark i ny tappning där dofter, människor och smaker möts.

Boka här
Taggar:DryckesprovningHöjdpunktUpplandUppsalaWhiskyprovning

Information

Adress: Trädgårdsgatan 5A

Pris: 599 kr

Vad vill du göra?

Datum