Whiskyprovning i Uppsala

Varför inte samla ihop några goda vänner och spendera en kväll i gott sällskap i våra vackra lokaler vid Fyrisån? Välkommen till en whiskyprovning i Uppsala Saluhall där vår skickliga whiskymästare tar med er på en spännande smakresa. Under provningen kommer ni även att få många tips om hur ni bäst kombinerar whisky för en förhöjd smakupplevelse.

Med en sådan rik variation bland smaker och varianter så kan det vara svårt att tro att det egentligen krävs väldigt lite för att producera whisky. Processen att tillverka whisky är en väldig enkel sådan och du behöver endast 3 ingredienser.

En av vår tids mer populära drycker med en historia som sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden. Whisky både dricks och tillverkas över hela världen, och varje område har sin egen variant med en unik, distinkt smak. Varje område har dessutom sin egen process för att tillverka whisky. Det finns mycket att upptäckta för den som är villig att ta sig en närmare titt.

Våra whiskyprovningar pågår i cirka 1,5 – 2 timmar och du kommer under den tiden få smaka på mellan 4 och 8 olika varianter av whisky beroende på tema. Samtliga drycker har blivit utvalda av kvällens duktiga whiskyexpert. Utöver att upptäcka de olika smakerna och vad som skiljer dem åt, blir du också guidad genom whiskyns historia och du får lära dig mer om de processer som behövs för att tillverka den smakrika drycken i ditt glas.

Du får också gott om tips och råd om vilka tilltugg olika typer av whisky passar till för att kunna fortsätta denna smakrika resa även efter att du har gått hem.
Boka här
Taggar:DryckesprovningSeptemberUppsalaWhiskyprovning

Information

Adress: Trädgårdsgatan 5A

Pris: 499 kr

Datum:
24 september 2020 - 19:00

Vad vill du göra?

Datum