Vad händer i Västmanland

Tips på evenemang och roliga saker att göra.Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Vad vill du göra?

Datum

Vad kan man göra i Västmanland?

Västmanland är en landskap i Mälardalen som erbjuder en mängd olika aktiviteter och sevärdheter. Här är några förslag på saker att göra i Västmanland:

Besöka Anundshög – Anundshög är en stor forntida gravhög som ligger utanför Västerås och är en av Sveriges största gravhögar. Här kan du lära dig om svensk historia och kultur.

Besöka Sala silvergruva – Sala silvergruva är en gammal gruva som har varit i bruk sedan medeltiden och är idag en populär turistattraktion. Här kan du åka ner i gruvan och lära dig om gruvdrift och silverhantering.

Gå på en guidad tur i Västerås – Västerås är en vacker stad som har en rik historia och kultur. Här kan du gå på en guidad tur och se sevärdheter som Västerås domkyrka, Anundshög, Engelsbergs bruk och Västerås slott.

Gå på vandring i Bergslagen – Bergslagen är ett vackert område i Västmanland som är känt för sin vackra natur och sina historiska gruvor och järnbruk. Här kan du vandra längs de många vandringslederna och uppleva den fantastiska naturen.

Besöka Strömsholms slott – Strömsholms slott är ett vackert slott som ligger vid Mälaren och är känt för sin vackra arkitektur och sina stora parkområden.

Besöka Kokpunkten i Västerås – Kokpunkten är ett vattenland i Västerås som erbjuder en mängd olika attraktioner, såsom vattenrutschbanor, simbassänger och bubbelpooler.

Det finns mycket att göra och upptäcka i Västmanland, oavsett vad du är intresserad av. Här finns allt från vacker natur till intressanta museer och attraktioner, så det är lätt att hitta något som passar just dig.

Mer om Västmanland

Västmanland sträcker sig mellan Hjalmaren och Mälaren upp i Bergslagen. Och är ett landskap i Svealands inland.

Här har vi ett län där mer än hälften av marken är skog och ungefär en tiondel är vatten. Så när du besöker Västmanland kan du räkna med att uppleva vacker natur med sjöar, skogar, berg och vandra genom genom de traditonella industristäderna. Några bruksorter i länet är Skultuna, Sala och Västerås.

Anordnar du event i Västmanland?

Missa då inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du utan kostnad dela allt ni arrangerar. Skapa konto HÄR