Vad händer i Enköping

Tips på evenemang och andra saker att göra i Enköping.

Mat & dryck

Det finns tyvärr inga evenemang.

Kultur

Det finns tyvärr inga evenemang.

Nöjen

Det finns tyvärr inga evenemang.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Enköping

Orten är belägen i Uppsala län, i centrum mellan Stockholm, Västerås och Uppsala. Med sin cirka 22 000 invånare är det Sverige 57:e största ort. Sen 1965 kallas staden för “Sveriges närmsta” (framtaget av sin reklambyrå).  Staden är även känd för sina grönområden och parker.

Man tror att orten växte fram på grund av sin roll som knutpunkt inom handeln. Platsen ligger väldigt strategiskt mellan tre storstäder och även närhet till Bergslagen samt Dalarna. Man vet att människor har bott och träffats här sen lång tillbaka under medeltiden. Under de senaste hundra åren har staden bland annat gjort sig känd som en industristad och för att pepparrot odlades här. Orten har också varit en viktig plats för militären och har än idag kvar ett regemente.

Några kända profiler som har anknytning till orten inkluderar bland annat tv-reportern Anna Brolin, hockeyspelaren Nicklas Hävelid samt journalisten Pelle Törnberg.

Anordnar du event i Enköping?

Missa inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du utan kostnad publicera alla event och aktiviteter ni anordnar.
Skapa konto HÄR