Vad händer i Enköping

Tips på evenemang och andra saker att göra i Enköping.

Aktuellt i Enköping

Se vad som händer just nu eller under de närmsta dagarna.

Idag
I veckan
I helgen
Välj datum
Visa
just nu hittar vi inga evenemang inom denna kategori.

Tips på boende i Enköping

Hitta trevliga ställen att bo på eller semestra med vänner och familj.

Bredsand Camping

Nordic Camping Bredsand är en vackert belägen, barnvänlig camping med en 500 m lång badstrand, bangolf, lekplats mm. Camping ligger vackert belägen med utsikt över Mälaren.

Läs mer

Upplevelsepresenter i Enköping med omnejd

Hitta roliga upplevelser att ge i present till nära och kära.

Ballongflygning

Sväva uppe bland molnen och njut av milsvida vyer över stad och land.

Läs mer

Möt skogens konung

Träffa älgar på riktigt nära håll. Så nära att du kan klappa och mata dem. En upplevelse för hela familjen. Finns i Uppsala.

Läs mer

Äventyrsbana

Bege dig upp i träkronorna tillsammans med vänner, familj eller kollegor. Ta det stora steget ut i luften och trotsa alla rädslor.

Läs mer

Lerduveskytte

Utmana vännerna och se vem som bemästrar lerduveskytte bäst. Finns i Uppsala.

Läs mer

Takvandring på Uppsala Slott

Upptäck ett av Sveriges mest ikoniska slott och upplev spektakulära vyer över Uppsala.

Läs mer

Ost & ölprovning

Provsmaka goda ostar och den kanske lite konstiga kombinationen med öl. Många säger att öl passar bättre till ost än vin. Finns i Uppsala.

Läs mer

Mer om Enköping

Orten är belägen i Uppsala län, i centrum mellan Stockholm, Västerås och Uppsala. Med sin cirka 22 000 invånare är det Sverige 57:e största ort. Sen 1965 kallas staden för ”Sveriges närmsta” (framtaget av sin reklambyrå).  Staden är även känd för sina grönområden och parker.

Man tror att orten växte fram på grund av sin roll som knutpunkt inom handeln. Platsen ligger väldigt strategiskt mellan tre storstäder och även närhet till Bergslagen samt Dalarna. Man vet att människor har bott och träffats här sen lång tillbaka under medeltiden. Under de senaste hundra åren har staden bland annat gjort sig känd som en industristad och för att pepparrot odlades här. Orten har också varit en viktig plats för militären och har än idag kvar ett regemente.

Några kända profiler som har anknytning till orten inkluderar bland annat tv-reportern Anna Brolin, hockeyspelaren Nicklas Hävelid samt journalisten Pelle Törnberg.

Tips från fler städer & områden