Timmerflottfärd i Klaraälven

Bygg en flotte på gammalt vis, med enbart stockar och rep, och res i vacker natur längs historisk mark. Detta är ett paket för två personer. Två vuxna behövs eftersom det krävs en relativt stor fysisk insats både för att bygga och manövrera flotten ute på älven. Var beredda på små äventyr i form av bakvatten och sandbankar.

Ni bygger den 3 x 3 meter stora timmerflotten direkt i vattnet. Detta då den kommer att väga nästan ett ton när den är färdig. En kunnig instruktör handleder er under hela bygget.

När flotten är färdigbyggd förtöjs den vid älvkanten och er bil omlokaliseras till slutmålet för färden. Ni kan sen pusta ut i en mysig timmerstuga för natten.

Dagen efter är det bara att göra er redo för äventyret på Klarälven. Ta med er god mat och vatten, det tar på krafterna att vara ute i naturen en hel dag.

Timmerflottning på Klarälven har bedrivits sedan 1600-talet ända fram till 1991. Älven var idealisk för att flotta timmer på eftersom den har liten fallhöjd och få forsar. Nuförtiden är den perfekt för att flyta nedför med egenbyggd flotte.

Ta med en vän på en historisk och vacker resa på Sveriges sista flottled.

Boka här
Taggar:NaturNaturupplevelserNaturweekendSommarSverigeUpplevelsepresenterUpplevelserVärmland

Information

Adress: Stöllet

Pris: 3195 kr

Vad vill du göra?

Datum